futas aszfaltfutas felmaraton futoverseny

Night Run luxuskivitelben - bemutatkoznak játékunk nyertesei

Forrás: Szász Norbert
Harmati Gréti és Hasilló Norbert lett az a két szerencsés fiatal futó, akik luxuskivitelben készülhetnek a Generali Night Run Budapestre. Ismerjétek meg őket!

A 24 éves Harmati Gréti eredetileg dombóvári, de jelenleg Budapesten él, és végzős hallgató a Testnevelési Egyetemen.

"Testnevelő - gyógytestnevelő tanári szakon tanulok, az egyetem mellett pedig edzőként dolgozom egyrészt a Vasas SC atlétika szakosztályánál, másrészt nemrég indítottam el a saját online edzéstervező vállalkozásomat, a harmatigreti.hu-t, ahol személyre szabott, online futóedzés tervezést kínálok a hozzám forduló sportolók számára, folyamatos edzői felügyelettel. Jelenleg tehát főként a futásnak szentelem az életemet, ami már kiskorom óta az életem része" - meséli magáról Gréti, aki elsősorban fejlődni szeretne a felkészítés során.

"Olyan sportiskolába jártam, ahol kötelező volt a heti 5 tesióra mellett valamit pluszban sportolni, én pedig az atlétikát választottam, azon belül is a futást. Körülbelül 10 éves korom óta versenyeztem, amit két éve hagytam abba, de az amatőr versenyektől azóta sem szakadtam el" - meséli Gréti, aki azt is megosztja velünk, hogy miért jelentkezett a felhívásunkra.

Forrás: Szász Norbert
Harmati Gréti

"A játékra azért jelentkeztem, mert nagyon megtetszett, hogy egy világmárkával karöltve felhívhatom a fiatal követőim figyelmét arra, hogy mekkora öröm futni, városi versenyeken elindulni, ahol nincs megfelelési kényszer, hanem csak saját magad ellen versenyzel. Azt szeretném megmutatni ezzel a fiataloknak, hogy a futást lehet örömmel is csinálni, kényszer nélkül. Be lehet építeni az életünk napjaiba úgy, hogy olyan természetes legyen, akárcsak a fogmosás."

Gréti pedig szakszerű útmutatásokat is kap a Runner's World családjából, ugyanis edzője állandó szakértőnk, Markocsán Sándor, azaz Sanyosz lesz.

"Az elkövetkező hetekben rengeteg motivációt ad, hogy van egy edzőm, aki külső szemként figyel rám és ellenőrzi az elvégzett munkát, ugyanis azt gondolom, ez a fejlődés egyik fő alappillére. Szeretném, hogy ez a kezdeti motiváció, amit ez a játék - és Sanyosz - ad, hosszútávon is megmaradjon bennem, és még hosszú évekig fussak ilyen versenyeken a korosztályommal együtt. Emellett célom azt is megmutatni, hogy milyen sok előnnyel és pozitív hozadékkal jár, ha amatőr futóként is szakszerű edzői segítséggel készül valaki egy versenyre. A versenyre igyekszem magam jó formába hozni, hogy megfelelő tempóval, mégis örömteli érzésekkel sikerüljön teljesíteni a távot, még akkor is, ha háromszor fel kell futni a várba. Én abszolút síkon szoktam futni, ezért ez nekem igazi kihívás lesz" - mondja Gréti, aki már el is kezdte a felkészülést a Generali Night Run Budapest félmaratoni távjára.

A fiúk között a 24 éves Hasilló Norbert kapta a lehetőséget, hogy luxuskivitelben készüljön élete első félmaratonjára.

"Budapesten élek, és több mint 10 éve versenyszerűen kézilabdázom, a sport mellett pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának Sportszervező szakos hallgatója vagyok" - kezdi bemutatkozását az Egerből származó sportoló.

"Igazolt játékosként mindig is érdekelt a sportesemények szervezésének háttere, így nagyon izgalmasak az óráim, a mindennapos sport pedig az életem nélkülözhetetlen része. A kézilabda mellett kiegészítséképp mindig is futottam, de ezek inkább csak ilyen rövidebb tempósabb, intervall jellegű edzések voltak. Pár éve elkezdtem kicsit hosszabb távokat is futni" - meséli Norbi, aki arról is beszél, hogy mi volt élete eddigi legmeghatározóbb futóélménye.

Forrás: Szász Norbert
Hasilló Norbert
Eddigi legnagyobb élményem az Ultrabalaton volt, ahol már kétszer is indultam, és mindig fantasztikus csapattal. A párommal az idei UB után elhatároztuk, hogy a következő célunk egy őszi félmaraton lesz, így amikor megláttam a felhívást egyből éreztem, hogy ez egy kihagyhatatlan lehetőség számomra!

Árulja el Norbi, akinek felkészítését az egykori szintén élsportoló Zarándy András felügyeli, akivel az első konzultáció tapasztalatai alapján - mint két megszállott, vérprofi sportoló - igazán jó kis párost fog alkotni.

"A legfontosabb célom, hogy a lehető legjobb formában tudjak odaállni a rajtvonalra, a korábbi alapozásaim során is mindig az lebegett a szemem előtt, hogy a bajnokság kezdetére kirobbanó formában legyek. A felkészülési időszak nagyjából fedi is egymást, hiszen a kézilabda bajnokság is szeptemberben kezdődik, úgyhogy nem lesz idegen a testemnek a terhelés. Korábban még nem futottam félmaratont sem edzésen sem pedig versenyen. Nekem az lesz a célom, hogy ezt a távot magamhoz mérten a lehető legjobban teljesítsem!"

Kövesd velünk te is Gréti és Norbi felkészülését, amihez a felszerelést most is tetőtől talpig a Salomon hazai márkaképviselete biztosítja, míg a Navi Gate Kft. jóvoltából egy Garmin Forerunner 265 típusú futóórával vezethetik az edzéseiket a fiatalok, az energiáról pedig a Squeezy Magyarország gondoskodik a felkészülés és a verseny során.