Borítókép: Ezekkel a szokásokkal szabotálhatod a fogyásod! Számolj le velük!

Ezekkel a szokásokkal szabotálhatod a fogyásod! Számolj le velük!

Forrás: getty images
Nem kell drámaian megváltoztatnod az életedet!

Mindenkinek mások az étkezési szokásai, azonban akad néhány apróság, ami jelentősen meggátolhat a fogyásban. A sikeres diéta kulcsa pedig az, hogy olyan étrendet és edzéstervet kövess, amit viszonylag könnyen be tudsz tartani és nem jár rengeteg lemondással.

Tény, hogy szükség van némi változásra és energiát kell szánnod rá, de az eredményért megéri. Ha úgy szeretnél megszabadulni néhány kilótól, hogy közben nem változik meg drasztikusan az életed, kicsit vizsgáld meg a táplálkozási szokásaidat és számolj le azokkal, amik nem tesznek jót neked. Ehhez adunk is egy kis segítséget:

1. Hajlamos vagy kihagyni egy-egy étkezést

Tudjuk, néha munkával töltöd az ebédidődet is, de a feladatok megvárnak. Ha kihagyod az ebédet, vacsorára többet fogsz enni és nem az egészségesebb opciókat választod.

2. Mindig enned kell valamilyen édességet ebéd után

Ebben az esetben két dolgot tehetsz: vagy egészséges nasik után nézel - például 1-2 kocka étcsokit eszel, vagy mondjuk egy banánt -, de az is jó megoldás, ha rágózol ebéd után.

3. evéssel vezeted le a stresszt

Ha ideges vagy, muszáj enned valamit? Akkor válassz egészségesebb harapnivalókat, például a csipsz és ropi helyett rágcsálj répát vagy zellert egy kis hummusszal.

4. Nem alszol eleget

Tény, hogy nehéz mindig ugyanakkor lefeküdni, viszont ha megreformálod kicsit az alvási szokásaidat, másnap nem leszel ingerült és farkaséhes. Egy kutatás szerint egyébként a kialvatlan emberek egészségtelenebb ételeket választanak, ezért is érdemes törekedned arra, hogy amennyire csak lehet, kipihend magadat.

5. Nem figyelsz az adagokra

Leggyakrabban a köretekkel van a probléma. Ha fogyni szeretnél, muszáj figyelned arra, hogy a fehérje és a zöldségek legyenek túlsúlyban a tányérodon, a szénhidrátokból pedig a minőségi verziókat válaszd, például barna rizst, teljes kiőrlésű tésztát, vagy édesburgonyát.

Olvasnál még a témában?