karacsony,

A 3 legegyszerűbb szabály amit tarts be az ünnepi plusz kilók ellen

Forrás: Getty Images
2, 8, 60. Ha a lottón csak három számot kellene eltalálni, akkor sokkal többen nyernének hétről hétre. De most nem lottózunk, hanem az év legünnepibb időszakára készülünk, méghozzá úgy, hogy szeretnénk megőrizni az eddigi formánkat, ugye? Jegyezd meg az alábbi három számot az ünnepekre és garantáltan nem mutat majd többet a mérleg az új év első napján sem!

Az egész éves odafigyelés, az állandó diétázás és a folyamatos lemondások után jól esik az év ezen időszakában kicsit kiengedni, lelassulni, és élvezni a pihenést. Ilyenkor azt is megengedjük magunknak talán, amit az év többi napjain nem, és bizony ilyenkor mindenfajta lelkiismeretfurdalás nélkül is hajlamosabbak vagyunk többet enni a szükségesnél, amivel persze az ég világon nincs is semmi probléma. Hiszen erről szól ez a pár nap!

Azonban, ha nem szeretnéd a januárt egy pánikszerű villámdiétával indítani, és a novemberben vásárolt szűk farmert még az új év első napjaiban is könnyedén begombolnád, akkor fogadd meg ezt a három teljesen egyszerű és könnyedén betartható szabályt, így garantáltan nem kell lemondanod egy plusz szelet sütiről sem az ünnepi asztalnál.

A 2-es számról jusson eszedbe a víz!

Méghozzá két pohár víz! Azaz koccints bátran, igyál anyukád házi tojáslikőrjéből Szenteste, pezsgőzz kedvedre Szilveszterkor, csak arra az egyetlen dologra figyelj, hogy minden pohár alkoholos vagy cukros ital igyál egyből két pohár sima vizet is! Naponta igyál legalább 2 liter vizet, ebbe pedig ne számítsd bele az ebéd előtti aperitifet, a kólát, vagy épp a desszertbort. A vízről sosem szabad megfeledkezni, a legjobb, ha mindig van nálad egy fél literes palack a táskádban. Megfelelő mértékű hidratáltság mellett kevésbé érzed majd az éhségérzetet is, így már akkor sem fogsz rányúlni a desszertes tálkára, ha már tényleg csak a szemed kívánja az édességet!

8-as számjegy legyen az alvásé!

Azaz, most végre van időd kialudni magad, a pihenés pedig nagyon nagy segítségedre lehet az emésztésben. A sűrű hétköznapok során talán észre sem veszed, de a fáradtságot sokszor olyan pótcselekvéssel kompenzáljuk, mint a nassolás. De most nem lehetsz fáradt, hiszen itt vannak az ünnepek és a legjobb esetben van időd még két családi vendégség között is alaposan kialudni magad. Nyugodtan dőlj le délutánonként is, ha megteheted, és gondolj arra, hogy megérdemled a kikapcsolódást. Miközben te alszol, az emésztésed, a belső szerveid aktívan dolgoznak, így minél több időt tudsz most pihenésre fordítani, annál hatékonyabbá válik az emésztésed is, így kisebb eséllyel rakódnak le a plusz kilók egy-egy kiadós lakomát követően.

A 60-as pedig azt jelenti, hogy sportolj 60 percet minden nap!

Főleg, ha már sikerült kipihenned magad, és azt érzed, hogy telis-tele vagy felesleges energiákkal, akkor irány a természet, vagy az edzőterem! Az ünnepi időszakban se állj le az edzésekkel, csak vegyél kicsit vissza a tempóból. Kirándulj, túrázz a téli erdőben, vagy kocogj egyet a nyugis városban. Nem kell fárasztó, hosszú futásokat tervezned, de mozdulj ki minden nap legalább 60 percre, így sokkal könnyebb lelkiismerettel érkezel majd meg az épp soron következő aktuális vendégségbe! Ha pedig te azok közé tartozol, akik épp hogy kihasználják a szabadságot, és még hosszabb, még keményebb edzéseket tudsz ilyenkor elvégezni, akkor élvezd, hogy végre annyi időt tölthetsz mozgással, amennyit csak szeretnél!