nemek kozotti egyenloseg felhívas kampany noi egyenjogusag

Csillag Eszter közreműködésével hívják fel elit terepfutók a figyelmet az egyenjogúságra

Forrás: Szász Norbert
A világ legjobb terepfutóinak, köztük Csillag Eszternek közreműködésével készült figyelemfelkeltő kampány a női egyenjogúság és az egyenlő mértékű elismerés érdekében.

Hazánk jelenleg legeredményesebb terepfutója mellett olyan hírességek adták a nevüket és arcukat a kezdeményezéshez, mint Kilian Jornet, Emelie Forsberg, Courtney Dauwalter, vagy Camille Herron. A felhívás egyik legnagyobb érdekessége így épp az, hogy konkurens világmárkák által támogatott élsportolók, akik az ösvényeken egymás ellenfelei, most mégis összefognak egy nagyon fontos ügy érdekében.

A kampány legfontosabb üzenete, a nemek közötti egyenlőség és az egyforma elismertségre való törekvés, ami például a teniszben már hosszú évek óta állandó vitatéma a játékosok érdekképviseletében. Nyilván sem pénzdíjazásban, sem népszerűségben nem lehet párhuzamot vonni a terepfutás, és a tenisz között, hiszen előbbi (egyelőre) nem olimpiai sportág, bár vannak már kezdeményezések arra vonatkozóan, hogy idővel bekerüljön az ötkarikás játékok közé. Azok után pedig, hogy a síalpinizmus - ami számos terepfutónak téli sportága - szerepelni fog a 2026-os olaszországi téli olimpia programjában, van rá remény, hogy idővel terepfutókért is szurkolhassunk a világ legnézettebb és legnagyobb sporteseményén.

Egyként állunk ki,
a nemek közötti egyenlőségért a médiában.
Mikor látjuk egymást, ahogy hatalmas dolgokat viszünk végbe,
megmutatjuk a világnak, hogy a nők is képesek mindenre,
akár még jobban is!
Tehát itt vagyunk, hogy támogassuk a a gyermekeinket, lányainkat, társainkat, anyákat, barátainkat,
HINNI!

Szól a példaképek felhívása mindenkihez, sportolóhoz, futóhoz, bajnokhoz, kezdőhöz, anyákhoz, gyerekekhez.

Olimpián pedig ugyan még nem, de a legendás Ultra-Trail du Mont Blanc versenyén már a héten sok magyar futóért szurkolhatunk, többek közt az egyik kiemelt Csillag Eszternek is, aki nemrég a másik nagyon híres terepultrán, az amerikai Western States Endurance Run-on ért el hatalmas eredményt a harmadik helyezésével. A világ legnagyobb terepfutó fesztiválja idén már 20. alkalommal kerül megrendezésre a franciaországi Chamonix-ban.

Galériánkban megnézheted hogy, milyen parádés útvonalon versenyezhetnek a világ legjobbjai.