terepfutás, olimpiai sportág, olimpia, nyári olimpia, petíció,

Legyen olimpiai sportág a terepfutás!

Forrás: Getty Images
Szereted a hegyeket, szereted a terepfutást, akkor szavazz te is, hogy a terepfutás olimpiai sportág lehessen!

Öt nappal ezelőtt indult el az a kezdeményezés, ami lényegében egy online petíció. Ha összejön, a 2028-as nyári olimpián már terepfutók is versenyezhetnek.

A petícióban a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot kérik arra, hogy emeljék be a terepfutást az olimpiai sportágak közé. Ahhoz, hogy egy sportág a nyári olimpiák programjának részévé váljon, széles rétegek körében kell, hogy érdekes legyen, férfiak és nők között egyaránt űzhető kell, hogy legyen legalább négy kontinensen. A terepfutás ilyen, hiszen több mint 75 országban és öt kontinensen jelen van. Olyan pozitív értékek jellemzik, mint a fenntarthatóság, a humanizmus, az egyetemesség, a szolidaritás, a kultúrák közti szövetség. A terepfutás a globális doppingellenes küzdelemben részt vesz. A kezdetek óta a nemek közti egyenlőség jellemzi, mert nők és férfiak egyaránt részt vehetnek terepfutó eseményeken.

terepfutás, olimpiai sportág, nyári olimpia,
Forrás: Getty Images

A 2028-as nyári olimpiai játékok helyszíne Los Angeles. Az Egyesült Államoknak nagy múltja van a terepfutást illetően. Történetesen pont Kalifornia ad otthont a világ legrégibb 100 mérföldes terepfutó-versenyének, a Western States Endurance Run-nak.

Ha te is támogatnád a terepfutás olimpiai sportággá válását, ITT írhatod alá a kérelmet.

Runner's World Terepfutó magazin

Runner's World Terepfutó magazin

Megrendelhető!
MOST 25% kedvezménnyel!

 

1495 Ft

1995 Ft