futás,futó,randi

8 dolog, amit nem árt tudnod, mielőtt egy igazi futóval randizol

Forrás: Getty Images
Senki sem mondta, hogy egyszerű dolog olyasvalakivel összejönni, akinek élete szerelme a futás! Van pár dolog, amit nem árt, ha megtudsz rólunk, akik heti nem kevés órát töltenek sportolással, és igazi szerelemben élnek a futással.

Vannak emberek, akik szeretnek sportolni, ám ha belevágnak egy kapcsolatba, a sport helyett minden figyelmüket az új párjukra irányítják. Aztán vannak olyanok, akik ilyenkor sem hagyják abba az edzést, csak épp kicsit lazábban veszik a dolgot. És ott van még a legkeményebb műfaj, A FUTÓ, aki fanatikusan rója a kilométereket, ha szingli, ha nem. Itt az ideje jobban megismerned bennünket, mielőtt randira hívsz!

1. Mások számára gusztustalan dolgok

Lehet, hogy láttad már edzeni, na de futás közben és után? Szellentés, gyors vécézés, és vannak ám még dolgok, amik egy kívülálló számára nem épp vonzóak, ám a futóvilágban abszolút elfogadottak!

2. Állandóan mosni kell rá

Heti 1 mosásnap? Felejtsd el, egy futóra állandóan mosni kell. Hiszen mindenből csurog a víz az edzés végére, és ott vannak még a törülközők is. Szerezz egy olyan mosógépet, ami jól bírja a strapát, ha futóval randizol!

3. Roppant bosszantó rövidítések

Ha a futótársaival találkozik, és véletlenül te is elkíséred, könnyen azon kaphatod magad, hogy egy mukkot sem értesz abból, amiről beszélnek. Nem árt, ha mindent tudsz a pulzusról, ismered a fartlek módszert, képben van, hogy mi az a PB (personal best - az egyéni legjobb eredmény) és a VO2max (a maximálisan felvehető és hasznosítható oxigénmennyiség). Persze ez még mind semmi: szerezz be egy szakkönyvet!

4. A sérülés valóságos tragédia

Egy futó számára minden, ami hátráltatja őt a kedvenc edzésében, felér egy halálos betegséggel. Ne vedd személyes sértésnek, ha ez megtörténik, de egy igazi futó, akinek parkolópályára kell tennie magát pár hétre, depressziós és feszült lesz, és képes kijárni a futóterepekre nézni, ahogy mások róják a kilómétereket...

futó,futás,edzés
Forrás: GettyImages

5. Érdemes megtanulnod lassan biciklizni

Ha a kedvesed a hosszú távokat részesíti előnyben, akkor készülj 3-4 órás, lassú tempójú bicajozásokra, mert könnyen lehet, hogy téged kér meg, hogy segíts neki a versenyeken. Hogy miben? Viheted utána a vizet, enegia szeleteket, wc papírt, tampont, amit csak kíván!

6. Ha lábfétised van, bajban leszel

Egy igazi futónak ugyanis nem túl szép a lábfeje, néha a köröm is hiányzik 1-1 ujjról, nem beszélve a dudorokról, vízhólyagokról, sebekről. Készülj fel ezekre!

7. A futás nem olcsó mulatság

Azt hiszed, a futáshoz elég egy cipő, egy nadrág és egy póló? Nagyon tévedsz! Cipő nyilván kell, de minél jobb, annál könnyebb a futás és annál nagyobb biztonságban van a láb. Ráadásul ezeket elég gyakran cserélni is kell! Persze fontosak a jól szellőző szezonális ruhadarabok, naptej, különféle gélek, vitaminok, futóedző, masszázs, és pénzbe kerül a futóversenyeken való indulás is!

8. Vakáció? Csak ha jó a futóterep

Jobban jársz, ha meglepetés helyett ketten tervezitek meg az utazásaitokat, mert egy futónál komoly szempont, hogy épp akkor és ott milyen futóverseny van, de nagyon fontos az is, hogy a környéken van -e egy jó kis futóterep!