futás,futni születtünk,sport

7 ok, amiért a futás a legjobb sport a világon

Forrás: Getty Images
Nem mintha éppen ezen a helyen ezt bizonygatni kellene, de azért mégis összeszedtünk pár okot, miért is ez a legcsodálatosabb mozgásforma!
Mikor szereted legjobban a futást?
Csakis utána!
Közben is imádom :D
  1. Bármilyen szinten is állsz, találsz magadnak kihívást jelentő versenyt és célt, mindig van hova fejlődni, de akkor sem kell rosszul érezned magad, ha teljesen kezdő vagy.

  2. Akkor is van benne potenciál, ha elmúltál 40-50-60 éves, bármikor el lehet kezdeni, és jópár példa van arra is, hogy idősebb korban is lehet szép sikereket elérni.

  3. Nem kell fancy szerkó ahhoz, hogy elkezdd. Jó, imádjuk a high-tech cipőket, és szükség is van egy megbízható darabra, odavagyunk a technikai cuccokért, órákért és mindenért, ami segít kényelmesebbé tenni, de akkor sincs baj, ha ezekre nincs pénzed. Futhatsz mackóban és trikóban is, ha úgy alakul!

  4. Ha elkezded rengeteget kapsz tőle: javul az állóképességed, a keringésed, energikusabb leszel, jobban alszol, barátokat, élményeket kapsz. Megéri belefeccölni az energiát!

  5. A futók szuper közösséget jelentenek: ünneplik, segítik egymást, tanácsokkal, tippekkel látják el a másikat, és az azonos érdeklődési kör miatt nagyon könnyű barátságokat is kötni!

  6. Nem egy helyszíntípushoz kötött, űzheted teremben, városban, hegyen, mezőn, erdőben és vízparton is. Csak rajtad áll, merre mennél, mennyit és mikor!

  7. Akárki akármit mond, futni születtünk, a testünk számára természetes mozgásforma, és teljesebbé teszi az életet!

Te mit szeretsz benne a legjobban?