terep, terepfutás,

5 érv, hogy ideje lenne a terepfutással próbálkoznod

Forrás: Unsplash/Tara Glazer
Főleg az aszfalthoz, a futópályához ragaszkodsz? Pedig a terep nagyszerű opció lenne, ha kicsit változatosabb edzésekre és némi fejlődésre, új kihívásokra vágysz - soroljuk is, miért vágj bele idén májusban!

Mert tavasz van!

Neked ez nem elég erős érv? Hidd el, az! Idén olyan hosszúnak tűnt a tél, és annyira kevés volt még a tavaszból - így megéri még jobban kihasználni az igazán szép napokat! Friss levegő, természet, D-vitamin, változatosság, rengeteg zöld és fák -ugye, hogy csábítóan hangzik?

Egész más a terepfutás

Persze, futás ez is, de mégis más. A pályán vagy a sík talajon is kemény dolog futni, de a terepfutás másként terheli a szervezetet és edzi a testet. Nem elég, hogy extra izmok is bekapcsolódnak a melóba, fejben is nagyon ott kell lenni, figyelni kell az utat, ha nem akarod a bozótban végezni...

Megtöri a monotonitást

Amire valld be, nagy szükség van mostanság. A futókra is hat a pandémia, sokan inkább maradtak a környéken, a házak között az edzések alkalmával - ám szinte biztos, hogy mostanra nagyon meguntad a jól megszokott útvonalakat. Az új nyomvonalak felfedezése kiváló lehetőség egy kis kalandra, arra, hogy kitörj a monotonitásból, abból, ami az elmúlt egy évben jellemző volt az életünkre.

futás, terepfutás,
Forrás: Unsplash/ Brian Erickson

Egyedül lehetsz - igaziból

Lehet, hogy amúgy is egyedül edzel, de azért jó időben mindenhol, pláne a városban sok az ember az utcákon. És meglehet, hogy te most egyáltalán nem akarsz látni senkit - a terep pedig erre a legalkalmasabb hely! Hallgathatod a madarakat, az erdő csodás zajait, a kedvenc podcastjeidet - a lényeg, hogy végre EGYEDÜL lehetsz!

Irtózatosan élvezetes!

Nem nagyon tudunk tovább győzködni, mert mi mindannyian rajongunk a terepfutásért! Lehet, hogy nehéz eltérni a megszokottól, és nehezen veszed rá magad valami újra, valami másra, de hidd el, megéri!

Runner's World Terepfutó magazin

Runner's World Terepfutó magazin

Megrendelhető!
MOST 25% kedvezménnyel!

 

1495 Ft

1995 Ft