diéta,fogyás,alkohol

Alkohol a diéta mellett? Lehet, de fogadd meg a dietetikus tanácsát

Forrás: Getty Images
Úgy döntesz, hogy alacsony szénhidráttartalmú diétába kezdesz? Biztosan sejted, hogy lesznek kőkemény megszorítások - de mi a helyzet az alkohollal?

Ha kevés szénhidrátfogyasztásra adod a fejed, akkor bizony a legtöbb alkohol is tiltólistás lesz számodra. A bor viszont akár bele is férhet a diétába, de okosan kell kiválasztanod azt, amelyiket fogyaszthatod a fogyókúra alatt, és persze az sem mindegy, mennyit iszol belőle!

Tiltólistán az édes borok

Az igazi csajos, édes finomságokkal természetesen a magas cukortartalom a gond: az édes borok kalóriában gazdagok, és mivel ezek leginkább üres kalóriát tartalmaznak, így felesleges kellékei a fogyásnak, sőt, hátráltatják is azt.

Minden bor tartalmaz kalóriát és szénhidrátot,de míg a száraz borok ezekben nem bővelkednek, az édesek nagyon is - egy pohár édes bor felér egy rendes desszerttel. A baj pedig az, hogy ezeknél az italoknál a hozzáadott cukor mennyisége nincs úgy feltüntetve, mint mondjuk a csomagolt csokiknál, édességeknél, így leginkáb csak megsaccolni lehet őket. Emellett a bor is kiszámíthatatlan hatással lehet a vércukorszintre: a cukorbetegeknek mindig a lelkükre kötik, hogy csak az étkezések mellett igyanak, hogy megelőzzék az ivás utáni alacsony vércukorszintet
vallja Julie Stefanski dietetikus.
bor,alkohol
Forrás: GettyImages

Bölcs dolog ugyanezt betartani az alacsony szénhidrát tartalmú diéta mellett is, mivel a vércukorszint stabilitásának a megőrzése segíti az éhségrohamok elkerülését.

Szóval ihatsz a diéta alatt is, de a szakértő szerint érdemes maximum napi 1 pohár száraz bort elfogyasztani, és ne feledd: ez is szénhidrátnak számít, és az étkezésed egy részeként kalkulálj vele!