Egy könnyű, téli desszert, ami a diétádba is belefér
Halász Évi, az Anyaként is fitten blog szerzője most a mascarponés kókuszos-mandulás golyók receptjét osztja meg a SHAPE olvasóival.
Az ünnepek és a sok finom falat elfogyasztása után egy olyan édességet szeretnék mutatni, amit még csak sütni sem kell!
Ebéd utáni nasinak, vagy tízóraira, uzsonnára is kiváló. Az alakja és a színe engem mindig egy kis hógolyóra emlékeztet, a játékos formája miatt a gyerekeknek is biztos tetszeni fog!
Hozzávalók
- 20 dkg kókuszreszelék
- 50 dkg light mascarpone
- 4 ek. eritrit (mással is helyettesíthető)
- 1 tk. vanília aroma
- egész hántolt mandula a golyók közepébe (elhagyható)
Elkészítés
A mascarponét egy nagyobb tálban keverd össze a kókuszreszelékkel, az eritrittel és a vanília aromával. Formázz belőle golyókat, majd a közepébe helyezz egy-egy mandulaszemet. Tedd 20 percre a mélyhűtőbe, hogy összeálljanak, utána tálalhatod is.
Látványos édesség, amit kedvedre variálhatsz akár olvasztott csokoládéval is!