leves,burgonya,anyaként is fitten

Egy egészséges leves, ami szuperjól felmelegít a hideg téli napokon

Forrás: Getty Images
Ha tél, akkor az egyik legjobb ételválasztás a meleg leves, ami energiát ad és felfűt a mínuszkban. Most mutatunk egy isteni, egészséges variációt!

Figyelsz a kalóriákra, a súlyodra, és a krumplit teljesen kizárod az étrendedből? Rosszul teszed, ha ugyanis mértékkel fogyasztod, nagyon sok fontos tápanyaghoz juttatod vele hozzá a szervezetedet. Levesként is istenien fel lehet használni: Farkas-Halász Évi, az Anyaként is fitten blog írója most egy szuper receptet mutat meg, amiben a burgonya és a póréhagyma játsszák a főszerepet.

Sokan összerezzennek már a burgonya szó hallatán is, pedig szerintem egyáltalán nem ördögtől való dolog. Az egészséges életmódba néhanapján módjával belefér, persze nem a bő olajban sült krumplira gondolok!

Értékes tápanyagforrás, a kismamáknak is megéri fogyasztani, hiszen folsavat is tartalmaz, ezenkívül magas a rosttartalma is. A következő leves recept igazi téli, meleg zoknis, kuckózós étel, és nagyon eltelít. Én, ha ebédre eszem, akkor mást már nem is bírok mellé enni. Sőt, a vegán életmódot folytatók is fogyaszthatják!"

Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre
Póréhagymás burgonyakrémleves
Hozzávalók
  • 2 póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db burgonya
  • 1 l víz
  • 250 ml rizstejszín
  • 1 ev kókuszolaj
  • só, bors

Készítsd el az isteni és egészséges levest!

1. lépés
A póréhagymát felkarikázzuk, majd egy közepes méretű lábasban elkezdjük pirítani.
2. lépés
Hozzáadjuk az 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, a burgonyát és felengedjük a vízzel.
3. lépés
Amikor már puhára főtt a krumpli, turmixgépbe öntjük (vagy lehet botmixerrel is), és hozzáadjuk a rizstejszínt. Sózzuk, borsozzuk (ételízesítő is mehet, ha valaki használ), majd visszaöntjük a lábasba még egy-két percig főni. Ennyi az egész!