brownie,édesség,nasi

Csupa csokis élvezet büntetlenül: ezt a Brownie-t bátran eheted!

Forrás: Getty Images
Odáig vagy a csokis édességekért, de jól tudod, hogy ezek bizony nyomot hagynak az alakodon? Ha mértékkel fogyasztod, a következő, isteni finom Brownie-t bátran az életed részévé teheted!

Az Anyaként is fitten blog írója, Farkas-Halász Évi mennyei és kalóriaszegény Brownie-ját érdemes elkészítened, ha valami egészséges nassolni valóra vágysz!

A Brownie amerikai csokis édesség, félúton van a torta és a keksz között. A legjobb benne, hogy semmi előképzettség nem kell hozzá, sőt, még robotgép sem. Nagyon finom, csokis, variálhatjuk a tésztáját kedvünkre. Én most egy diós változatot szeretnék megmutatni nektek, természetesen az egészségtudatosság jegyében.

Az édesszájúak ehetnek hozzá cukormentes vanília fagylaltot is, úgy az igazi!

brownie,édesség,nassolni való
Forrás: Farkas-Halász Évi
Isteni és egészséges!
Elkészítési idő: 40 perc
4 személyre
Csupa csokis brownie, büntetlenül
Hozzávalók
  • 170 g cukormentes, 70% vagy magasabb kakaótartalmú étcsoki
  • 2 ek Eritrit
  • 4 tojás
  • 60g kakaópor
  • 65g zabliszt
  • 1tk sütőpor
  • 250g vagy 200g vaj vagy kókuszolaj
  • 1 marék dió (elhagyható)
1. lépés
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat.
2. lépés
Fogj egy nagyobb fémtálat, ebbe tedd az étcsokoládét és a vajat, és gőzfürdő felett folyamatosan megolvasztod, amíg fényes nem lesz. (Aki még nem olyan gyakorlott a konyhában, ez azt jelenti, hogy egy lábosban vizet melegítünk, forrás után mérsékeljük a lángot, hogy ne bugyogjon, majd ráteszünk egy fémtálat, úgy, hogy az alja semmiképp ne érjen a vízbe).
3. lépés
A Brownie azért csodás süti, mert sok mindennel lehet variálni: én személy szerint dióval szeretem. A szép, fényes masszádhoz keverd hozzá fokozatosan a száraz hozzávalókat, majd a nagyon apróra vágott diót is. Legvégül a négy tojást is keverd el benne. Akkor jó a krém, ha csillogó és szinte egyáltalán nem tapad az edény falához.
4. lépés
Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeverés nélkül, tűzpróbáig süsd. (kb. 25 perc)