Klasszikus menzai desszert reform köntösben: mákos nudli
A hagyományos mákos nudli sajnos nem fér bele a fogyókúrába, sem az egészséges életmódba, ám ha a következő verziót készíted el, bátran beiktathatod az étrendedbe - de vigyázz, komolyan rákattanhat az ember!
Ha egy hagyományos édességre vágysz, ám odafigyelsz a napi cukorbevitelre, akkor Farkas-Halász Évi, az Anyaként is Fitten bloggerének mákos receptjét imádni fogod!
,,A magyar konyha egyik klasszikus ételét alakítottam alakbarát verzióvá: nem másról van szó, mint a mákos nudliról. Biztos mindenki hallott már róla valamilyen formában, Magyarországon sokféle néven ismert: tulajdonképpen egy burgonyametéltről van szó, amit mákba vagy zsemlemorzsába forgatnak, és porcukorral tálalnak. Szerencsére ma már kalóriaszegényebb módon is el tudjuk készíteni! Szeretem a hagyományos ízeket, ezt az érzést szerettem volna visszahozni egy kicsit, és ezzel a recepttel szerintem sikerült is. Fogadjátok szeretettel!"
Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre
Reform mákus nudli
Hozzávalók
- 450g újburgonya vagy édesburgyonya
- 150g tönkölybúza vagy ch csökkentett liszt
- 50g olívaolaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 5g poreritrit (díszítéshez)
- 75g mák (díszítéshez)
1. lépés
A burgonyát megpucoljuk, enyhén sós vízben puhára főzzük.
2. lépés
Leöntjük róla a vizet, kicsit hagyjuk hűlni és krumplinyomóval összenyomkodjuk.Egy nagy keverőtálba tesszük a hozzávalókat, majd összegyúrjuk.
3. lépés
Ez után jöhet a formázás. Egy centis vékonyságúra nyújtjuk, és pici csíkokat vágunk belőle, de igazából ízlés kérdése. Forrásban lévő vízben kifőzzük őket, majd mákos poreritrittel összekeverjük.