versenyajánló, motiváció,

Races & Places január

Forrás: Getty Images
Új év, új célok és megannyi új futó ebben a végtelenül sokszínű és izgalmas futóvilágban!

Miért egyszerűbb életmódot váltani, új sportot kipróbálni vagy a rég levetett futócipőt újra felhúzni az év első hónapjában, mint bármikor máskor? Amikor „az évek közötti éjszakán”, tehát szilveszterkor átlépünk a múltból a jövőbe szimbolikusan választani kell a múlt és a jövő között. És ha a múltban láttunk, tapasztaltunk olyan kellemetlen fizikai vagy lelki változásokat, amelyek nem segítettek bennünket az élet megpróbáltatási során, a sport - és így a futás - mindig mankó lehet számunkra abban, hogy jobbá váljunk fizikai és lelki téren egyaránt. Talán ezért a sok sportolni vágyó ember januárban.

Végső soron a mozgás olyan alapvető szükséglete lenne szervezetünknek, amiről felesleges lenne érvelni, sőt beszélni. A mai ember élete azonban annyira átalakult, hogy inkább kevesebben, mint többen élnek aktívan, sportolnak rendszeresen. Ha ismét vagy először – szerencsés esetben továbbra is - felhúzod a futócipőd, miért ne dobnád fel a hétköznap elvégzett, nehéz edzéseket egy-egy versennyel?! Összeszedtünk néhány futóversenyt a következő hetekre, amelyek akár már mától új inspirációt adhatnak az edzéseidhez, mert pontosan tudjuk, hogy az év eleji elhatározásokat nem mindig egyszerű tartani.

Races & Places

Január 10-22. Virtuális Zúzmara Futófesztivál
Távok: 3, 5, 10, 15, 21, 30, 42 km
Helyszín: bárhol, akár futópadon is teljesíthető
További információ ITT.

Január 14. Téli Tihany Trail
Távok: 10 és 15 km
Helyszín: Tihany
További információ ITT.

Január 21-22. Spartan Winter Sprint&Trail
Távok: 5 és 10 km
Helyszín: Nagymaros
További információ ITT.

Január 22. Garmin WTF Cold
Távok: 10 km (aszfalton) és 11 km (terepen)
Helyszín: Budapest, Normafa
További információ ITT.

Január 29. RUN DOG – Téli Kutyás futóverseny
Távok: 3 és 7 km körüli távok
Helyszín: Tököli parkerdő
További információ ITT.

Január 29. Téli Börzsöny Trail
Távok: 11,5 és 20,5 km
Helyszín: Törökmező
További információ ITT.

Runner’s World 2022/05 (digitális verzió)

Runner’s World 2022/05 (digitális verzió)

A legújabb Runner’s World fő témája a téli futások és az alapozás, hogy ebben az időszakban is megtartsd az egészséged, a fittséged és a teljesítményed, és magabiztosan kezdhess el majd készülni a tavaszi versenyekre. Ezen kívül a zene is főszerepet kapott, hiszen az egyik leghűségesebb futópartnered lehet, ha jól használod. Hazai futók pedig el is mondják, melyek a kedvenc zenéik az edzések alatt. A címlapon Szakács Gergő, akit bár dalszövegíró, zeneszerző és énekes minőségben ismerünk legtöbben, szenvedélyes futó is. Természetesen az izgalmas interjúk és történetek sem maradtak el, jó olvasgatást mindegyikhez! További információk: https://www.runnersworld.hu/megjelent/uj-runners-world-szakacs-gergo

995 Ft

1095 Ft