Borítókép: Stagnál a fogyásod? Ezekkel a változtatásokkal új erőre kaphatsz!

Stagnál a fogyásod? Ezekkel a változtatásokkal új erőre kaphatsz!

Forrás: getty images
Az egészséges szokások bevezetésével az első néhány kilótól viszonylag egyszerűen meg lehet szabadulni. Idővel viszont a mérleg nyelve nem mozdul, bármit is csinálsz. Miért van ez?

A jelenség igen gyakori, de több dolog is állhat a háttérben. Az egyik legnépszerűbb az, hogy a zsír mellett izomból is fogysz - ez viszont lassíthatja az anyagcserédet, így nehezebben olvadnak le rólad a kilók. Ilyenkor már nem bizonyulnak olyan hatékonynak azok a változtatások az étrendedben és edzésedben, amiket korábban eszközöltél. Ha szeretnél még néhány plusz kilótól elbúcsúzni, vesd be a következő tippeket!

1/ Először vizsgáld meg a kalóriabeviteledet! A fogyás kulcsa a kalóriadeficit, vagyis, hogy több kalóriát égess, mint amennyit bevittél. A táplálkozási napló vezetése segíthet abban, hogy megnézd, biztos eleget mozogsz-e és így nem tudod becsapni magadat, ha véletlenül ebéd után lecsúszott volna egy szelet süti is.

2/ Egy másik hatásos módszer lehet az erősítő edzések bevezetése. A súlyzóval végzett gyakorlatok megnövelik az izomtömeget, ami segít abban, hogy napközben több zsírt égess, még akár pihenés közben is.

3/ Jó megoldás lehet az is, ha odafigyelsz a stressz-szintedre, hiszen ha ideges vagy, kisebb eséllyel választasz egészséges ételeket és sokkal nagyobb adagokat is elfogyaszthatsz.

4/ Törekedj arra, hogy ne csak a konditeremben mozogj, hanem napközben is. Óránként sétálj egy kicsit, vagy nyújts, mozgasd át magadat, így a nap folyamán több kalóriát tudsz elégetni.

5/ Próbálj meg minden este eleget aludni, ugyanis ha nem vagy kipihent, sokkal jobban kívánod a zsíros, kalóriadús ételeket.

Ha ezekre az apróságokra odafigyelsz, kimászhatsz a gödörből és újult erővel folytathatod a fogyókúrádat!

Olvasnál még a témában?