Borítókép: 3 nagy táplálkozási hiba, amit a diétázók gyakran elkövetnek

3 nagy táplálkozási hiba, amit a diétázók gyakran elkövetnek

Forrás: getty images
Vannak olyan alapszabályok, amiket érdemes betartani annak érdekében, hogy sikeres legyen a diétád. Ha több zöldséget eszel és nem hagyod ki a reggelit, máris jó úton jársz. Azonban szót kell ejteni néhány olyan apróságnak tűnő dologról is, amik szabotálhatják a fogyásod sikerét.

Bár lehet, hogy fel sem tűnnek, mégis nagy hatással lehetnek arra, hogy hány kilótól tudsz megszabadulni. Ha lehet, a következő hibákat ne kövesd el!

1. Azt mondod magadnak, hogy diétázol

Ha tisztábbá teszed az étkezésedet, könnyen előfordulhat, hogy fogyókúraként gondolsz rá. Pedig a fogyókúra nem tart évekig, amint eléred az áhított súlyt, le fogsz vele állni és nem táplálkozol annyira egészségesen. Érdemes inkább életmódváltásként utalni azokra a dolgokra, amiket megteszel a siker érdekében.

2. Az ebédre elfogyasztott salátád nem elég laktató

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy főétkezést teljes egészében salátára cserélnek. Ha viszont nincs gondosan összeállítva a sali, délután megéhezel és később nem biztos, hogy egészséges ételeket fogyasztasz. Ha salátát szeretnél enni, tegyél bele fehérjét (hús, olajos magvak), egészséges zsírokat (avokádó) is, így sokkal laktatóbb lesz.

3. Lemondasz a kedvenc ételeidről

Imádod a csokifagyit vagy a tésztát? Ezekről nem kell teljesen lemondanod a fogyás érdekében. A dolgod csak annyi, hogy egészséges recepteket keress és kicsit jobban körbenézz a boltban: egy-egy jégrkémet vegyél a dobozos fagyi helyett és válassz teljes kiőrlésű tésztát, amihez keverj zöldségeket és fehérjét is bőven. Így sokkal kiegyensúlyozottabb lehet a táplálkozásod.

Ha ezeket a hibákat nem követed el, sokkal kitartóbb és eredményesebb leszel!

Olvasnál még a témában?