saláta, étel,

Zöldségek, amiknek meglepően magas a fehérjetartalma

Forrás: Unsplash/Jasmin Schreiber
Nem csak a vitaminok és ásványi anyagok miatt érdemes különösen sok zöldséget fogyasztani - sokuknál a fehérjetartalom sem elhanyagolható!

Vega vagy, netán csak próbálod mellőzni a húsféléket, esetleg teljesen kiiktattad az állati eredetű élelmiszereket a táplálkozásodból?

Ha van egy dolog, amiben az orvosok és a dietetikusok az egész bolygón egyetértenek, az az, hogy a sok zöldség fogyasztása nagyon jót tesz. A zöldségek remek rostforrások, a betegségek megelőzéséhez fontos antioxidánsokat tartalmaznak, és akkor még ott vannak a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok is.

Ám a temérdek tápanyag ellenére - amik nagyban segítik az izmok jó állapotát - a zöldségek nem tartalmaznak annyi fehérjét, mint az állati eredetű források. Ez a vegetáriánus vagy vegán étrend követésének egyik legnagyobb kihívása - megtalálni azokat a forrásokat, amik relatíve gazdagok növényi fehérjében.

Összehasonlításképp: egy csésze (128 gramm) kockára vágott csirkemell 43 gramm fehérjét tartalmaz.

De most mutatjuk is, melyek azok a zöldségek, amik gyakori fogyasztása hasznos a fehérjebevitel szempontjából - ők ugyanis viszonylag magas fehérjetartalommal bírnak.

Fuss és Főzz

Fuss és Főzz

A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!

 

3995 Ft

4995 Ft