fehérje,táplálékkiegészítő

Vitaminok, fehérjeporok, táplálékkiegészítők - te tudod, hogy hol készülnek?

Forrás: Getty Images
Amikor beszeded a napi C-vitamin adagodat, vagy az edzéshez szükséges fehérjédet, akkor eszedbe jut néha, hogy vajon hol és hogyan készültek azok a dolgok, amik sokat segítenek abban, hogy a testünk jobb állapotban legyen?

Egyre többen választják az egészséges életmódot, ezzel együtt pedig nő az érdeklődés a táplálékkiegészítők iránt is. Milyet-mikor-hányszor? Egyáltalán megbízható forrásból származik? Ilyen kérdések sokszor megfogalmazódnak, ezért a Scitec összehozott egy gyárbejárást, ahol bárki meggyőződhetett a saját szemével, hogy hol készülnek Európa egyik vezető sport-táplálékkiegészítő márkájának minőségi termékei.

Magyar Olimpiai Csapat tagjai is a Scitec termékeivel készülnek a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokra, így nem csoda, ha nagyon komoly elvárások vannak a márkával szemben. Az élsportolók esetében egy-egy százaléknyi differencia a sikeres kvalifikációról, az aranyéremről vagy akár a világrekordról is dönthet, ezért a beszállítónak is a maximumot kell hoznia. A legtöbb Scitec fehérje alapanyaga, a tejsavófehérje például a világ egyik leghíresebb tejtermelő országából, Hollandiából származik. Ugyanabból a minőségi tejből, amiből egyebek mellett a világhíres gouda sajtot is készítik.

fehérje,Scitec
Forrás: Scitec

Gondoltad volna azt is, hogy a termékek, amiket fogyasztunk, folymatosan ellenőrizve vannak a legapróbb mértékig? A gyártás előtt, közben és után is tesztek sokasága, mérések és vizsgálatok zajlanak: stabilitás, kioldódás, tisztaság, hatóanyag-koncentráció – évente 6.000 alapanyag vizsgálatot és 21.000 gyártásközi tesztet végeznek a saját laboratóriumukban. Minden egyes beérkező alapanyagot megvizsgálnak és csak azokat az alapanyagokat használják fel, amelyek megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak. Sőt, az is nagyon sok időbe telik, mire elkészül egy termék tökéletes íze!

fehérje,vitamin
Forrás: Scitec

A termékfejlesztés egyik utolsó lépcsője az ízek tökéletesítése, ami a több fős mesterkóstolói csapatunk feladata. Az ő munkájukat később egy taste design csapat és egy kontrollcsoport pontozza, amiből kiderül, hogy mennyire sikerült eltalálni az ízek, illatok és állag harmóniáját. A mesterkóstolóvá válásnak egyébként szigorú menete van, csak egy hosszú képzés és szigorú vizsga után kaphatja meg valaki a mesterkóstoló oklevelet” – tudtuk meg Bor Zoltántól, a Scitec értékesítési és ellátási lánc igazgatójától.

Most pedig a Scitec termékek már egészségtudatosabbak lettek, mint valaha. Ennek oka a fogyasztói igények változása, illetve az aktuális trendek. ,,Sokan például kerülnek olyan élelmiszereket, melyek pálmaolajat, szóját vagy állati eredetű termékeket tartalmaznak, ezért fontosnak tartottuk, hogy ezeket az új igényeket is beépítsük a termékfejlesztéseinkbe. A tudatos fogyasztói szokások terjedése miatt ezeket az új termékeinket már fenntartható fakitermelésből származó papírhengerekbe töltjük” – mesélte Bor Zoltán.