fehérjeforrás,egészséges táplálkozás,sporttáplálkozás,tojás,szénhidrátforrás

Cseresznyés frittata – futás utáni fehérje és szénhidrát töltéshez

A magam részéről mindenféle tojásos ételt szívesen fogyasztok, mert kiváló fehérjeforrás. Ebben a receptben azonban némi szénhidráttal is kiegészítve már-már teljes értékűvé alakított gyors fogásra adunk ötletet.

Miért nagyszerű egy futónak?

  • A tojás az egyik legjobb fehérjeforrás, és sok D-vitamint tartalmaz, ami az erős csontozat számára is nélkülözhetetlen.
  • Az antioxidánsban gazdag cseresznye csökkentheti a gyulladást.
  • A csicseriborsó magas fehérje- és alacsony zsírtartalmú, emellett kiváló szénhidrátforrás.

Tápanyagtartalom adagonként: kalória 395, szénhidrát 25 g, fehérje 22 g, zsír 22 g, rost 4 g.
Mennyiség: 4 - 6 adag
Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

8 felvert tojás
400 g főtt csicseriborsó (lehet konzerv is)
200 g apróra vágott friss cseresznye vagy 100 g apróra vágott szárított cseresznye
120 g kecskesajt, villával összetörve
50 ml mandulatej
1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
ízlés szerint méz, de el is hagyható
1 teáskanál tartármártás
1 evőkanál olíva olaj
néhánylevél friss menta díszítésként

Elkészítés

  1. Melegítsd a sütőt 180 ° C-ra. Egy tálban keverd össze a tojást, a csicseriborsót, a cseresznyét, a kecskesajtot, a mandulatejet, a kakukkfüvet, a mézet és a tartárt.
  2. Egy hőálló fémserpenyőben melegítsd az olajat közepes hőmérsékleten.
  3. Öntsd bele a tojáskeveréket és keverés nélkül süsd két percig a tűzhelyen.
  4. Helyezd a serpenyőt a sütőbe, és süsd addig, amíg a tojás kicsit megemelkedik és megdermed közepén is – ez nagyjából 20 perc. Ezután hagyd a frittatát 5-10 percig hűlni.
  5. Szilikon spatula segítségével óvatosan vedd ki a serpenyőből és helyezd vágódeszkára vagy lapos tányérra. Végül díszítsd a mentával és vágd cikkekre.

Egy friss salátával kiegészítve válik teljes értékű fogássá.