édesség,nassolás

Édesség után ácsingózol esténként? Ezt a kombót próbáld ki a csoki helyett, ha diétázol!

Forrás: Getty Images
Lételemed a nassolás, ám jól tudod, hogy a diétában az ilyesmivel óvatosan kell bánni?Mutatunk most egy kombót, ami egészséges, ugyanakkor kellően édes, így az édesszájúak nagy kedvence lesz!

Születésem óta édesszájú vagyok, de tudok szigorú lenni magamhoz egész álló nap. Figyelem a fehérjebevitelt, a szénhidrát és a zsírfogyasztást, okosan, tápanyagdúsan rakom össze az étrendemet. Minden klappol, egészen az estéig, amikor is sokszor elvesztem a kontrollt, és ha rossz napom volt, hajlamos vagyok nekiesni a szekrénynek, és felkutatom az utolsó miligramm fellelhető édességet is. Vagy megeszem azt, amit előző nap a gyereknek vettem.

Épp ezért kutatom a lehetőségeket, hogyan tudnám kielégíteni az édesség utáni vágyamat az édesítős paleo sütik és a mindenmentes, amúgy gyakran ehetetlen termékek helyett.

Kacie Main újságíró pontosan ebben a cipőben jár, ám nemrég talált egy elég jó megoldást erre a "diétás" problémára, amit én is csak javasolni tudok mindenkinek. Persze mint mindig, most is a mértékletesség a kulcs, ám a következő kombó annyira finom - és tápanyagdús - hogy nem nehéz rákattanni. Ez pedig az

eper+mogyoróvaj!

Szerintem itthon sokkal kevesebben esznek mogyoróvajat, mint kellene, sokan pedig a csokis-cukros finomsággal azonosítják. Pedig az igazi mogyoróvaj, pláne, ha sikerül nem cukrozott, hanem 100%-os tisztaságút vásárolni, igazi adu ász az étkezésben. A legtöbb táplálék kiegészítő üzlet árusít ilyesmit, a nagy áruházak általában a cukrozott, felturbózott verziót kínálják.

mogyoróvaj,eper
Forrás: GettyImages

Próbáld ki a következőt: picit melegíts meg két evőkanál mogyivajat, és kend rá pár szem eperre, vagy valamilyen bogyós gyümölcsre. Most eperszezon van, de málnával, szederrel, áfonyával is mesefinom lesz.

A bogyós gyümölcsöknek alacsony a glikémiás indexük, bőségesen tartalmaznak antioxidánsokat és vitaminokat, a mogyoróvaj pedig - persze mértékkel fogyasztva - kiváló zsírforrás. Miért ne kombinálnánk ezt a kettőt...

Persze nem kell minden este ezt enned, mert alapvetően érdemes mellőzni az esti nassolást. Ha rendesen, tápanyagdúsan megvacsorázol, akkor ezt már tényleg csak a szemed kívánja. Ha azonban úgy érzed, tényleg itt a vég, nehéz napod volt, netán épp a menzesz közepén tartasz, és majd megveszel valami édességért, akkor legyen ez az opció előtted. Sokkal inkább, mint egy fél tábla csoki vagy jégkrém!