Borítókép: 4 kötelező lépés azoknak, akik most kezdenének el sportolni

4 kötelező lépés azoknak, akik most kezdenének el sportolni

Forrás: Getty Images
Manapság hatalmas őrület és divat lett sportolni (hála az égnek!), így olyanok is rászánják magukat, akik korábban el sem tudták volna képzelni. Persze, lehet hogy ez egészségügyi okok miatt történik, vagy csak egy hirtelen gondolat miatt, a lényeg, hogy az alábbi lépéseket érdemes lenne betartani minden kezdőnek:
  • Ha tényleg komolyan gondolod, invesztálj be néhány hasznos darabba! Ilyen a jól tartó sportmelltartó nők esetében, futóként a lábadra passzoló futócipő, és persze egy szett vagány ruci, mert sokkal nagyobb kedvvel vágsz neki bármilyen sportnak, ha nem kinyúlt pólóban és bolyhos mackóban kell elindulnod!

  • Próbálgass! Először nézz szét a mozgásformák között, mert fontos, hogy olyat végezz, ami valóban tetszik, így maradhatsz motivált. Nézd meg a futás, az aerobikot vagy akár a jógát, és teszteld le, melyik szippant be! Hiszen nem kell előre eldöntened...
  • Ha úgy érzed, hogy egyáltalán lövésed nincs az egész „sport dologról”, akkor érdemes legalább kezdetben egy jó személyi edzőt keresned. Bár természetesen ez nem annyira olcsó mulatság, megéri, ha azt vesszük, hogy így elkerülheted a kezdők hibáit, a sérüléseket, és olyan dolgokat is megtanulhatsz már az elején, amik a későbbiekben is hasznodra válnak.

  • Először csak heti 2 edzést táblázz be magadnak, és azokhoz szigorúan ragaszkodj. Ehhez könnyebb tartani magad, mintha azonnal 4-5-tel indítanál, ráadásul a testedet sem érdemes teljesen lebombázni úgy, ha korábban mozgásszegény életet élt. A fokozatosság elve nem csak fizikailag, de mentálisan is fontos!