balaton ultrabalaton,ultrabalaton 2020,balaton

Idén ősszel lesz az Ultrabalaton!

Forrás: Getty Images
Májusban mindig van egy hétvége, amikor a haza társadalom többsége levonul a Balatonhoz... Nos, ez a hétvége idén októberben lesz!

Az Ultrabalaton csapata azonnal reagált, amikor a koronavírus járvány okozta helyzetben világossá vált, valószínűleg nem lehet majd májusban megrendezni az ország legnépszerűbb futóversenyét, immár 14. alkalommal.

Először csak annyit tudhattunk meg, hogy pótidőpontban gondolkodnak, ami már önmagában nagyon reménykeltő volt egy ekkora verseny esetében.

Később viszont megérkezett a hír, hogy a 2020-as Ultrabalaton október 1-4. között kerül megrendezésre, változatlan helyszínen, balatonfüredi központtal.

A versenyen induló csapatok kapitányai az alábbi üzenetet kapták meg Zelcsényi Miklóstól, az UB versenyigazgatójától:

"Tudjuk, hogy rengeteg a kérdés bennetek, bennünk is.
Még egy kis türelmet szeretnénk kérni a továbbiakkal kapcsolatban, hogy a már megkezdődött folyamatokat átütemezhessük, hogy partnereinkkel beszállítóinkkal és alvállalkozóinkkal is asztalhoz ülhessünk és tovább dolgozhassunk az új időpontban zajló eseményen.
Köszönjük, ha kérdéseitekben és megkereséseitekben megőrzitek a higgadtságotokat; szeretnénk, ha tudnátok: mint ahogy az elmúlt évek során mindig, most is értetek dolgozunk!"

Nagyon örülünk, hogy idén is megtartják a versenyt, és addig is, egy kis nosztalgia az egyik korábbi Ultrabalatonról:

És itt a tavalyin készült kisfilm is: