planking,hasizom

Ez lenne a legjobb plank variáció? Próbáld ki!

Forrás: Getty Images
A plank póz az egyik, ha nem a leghatékonyabb hasizomerősítő gyakorlat, aminek természetesen számtalan variációja létezik. Mindig érdemes új gyakorlatokat megtanulni: a következő plank-pózt is vedd fel a listádra, ha erős, kockás hasra vágysz!

A plank póz azért is az egyik legkedveltebb gyakorlat a has és a törzs erősítésére, mert bárhol végezhető, nem kell hosszú percekig kitartani, és a kezdőktől a haladókig mindenki megtalálhatja a számára legoptimálisabb variációt.

A következő plank pózt a klasszikus alapgyakorlatnál jóval nehezebb végrehajtani, és tényleg alaposan edzi a hasizmokat. A sima plank póznál azt tanulod meg, hogyan végezd úgy el a feladatot, hogy ne fájjon utána az alsó háti szakasz, és hogyan tartsd stabilan a törzsedet. Ha viszont ezt még egy új mozdulattal megfejeled, máris új értelmet nyer a gyakorlat!

Plank póz oldalra kilépéssel

A feladat egyszerűnek tűnik - pedig nem az: a szabályos plank pózban tartva a testet kilépsz oldara az egyik lábbal, majd visszalépsz, ez után jöhet a másik láb.

A gyakorlat során a hasizmok még intenzívebben dolgoznak, a ferdehasizmok is bekapcsolódnak a munkába, és részt vesz a feladat elvégzésében a farizom középső része is - ez azért fontos, mert ez az izom segít abban, hogy a csípő és a medence stabilabbak legyenek. Ezzel pedig megelőzheted a fájdalmat az alsó háti szakaszban, a csípő, a térd és a boka területén.

Ha a sima plank már kevés neked, mindenképp próbáld ki ezt a variációt!

plank,hasizom.
Forrás: popsugar.com

Így végezd helyesen

  • Helyezkedj el alkartámaszban, plank pózban!
  • Fesztítsd meg a hasizmokat, a combizmokat, és a nyújtott bal lábadat csúsztasd a talajon balra 15-20 centit, majd lassan vidd vissza a kiinduló helyzetbe. Ez után jöhet a jobb láb. Koncentrálj végig a has megfeszítésére, és arra, hogy a láb menjen ki oldalra, a törzs maradjon középen.
  • Végezz 15-20 ismétlést mindkét oldalra!