Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Több vagy kevesebb időd jut edzeni? Olvasóinkat kérdeztük, hogyan oldják meg MOST a sportolást

edzés,otthoni edzés
Szakértőink

Csanya

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Frányó Eszter

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Fülöp Tibor

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A LifeLike Egészségügyi és  Mozgásdiagnosztikai Központ sportlabor vezetőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője, 2002 óta szaktárgyi oktatója vagyok. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Gadányi Bálint

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Garas Attila

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Janota Zoltán 'Johnny'

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kiss Áron

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Liebscher László

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Lőrincz Olivér

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Lubics Szilvia

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

MacPherson Éva

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Markocsán Sándor

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Pulay Szilvi

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Rajnay Kata

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Sipos Fanni

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Szántó Nelli

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Szilágyi Tibi

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Vajda Zsuzsa

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Zsirai Eszter

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Zsirai Milán

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
A koronavírus okozta korlátozások miatt hetek óta zárva vannak az edzőtermek, fel kellett függeszteni a közösségi futásokat, nincsenek csoportos aerobikórák sem. Mozogni viszont kell, és javasolt is: aktívan sportoló olvasóinkat kérdeztük arról, ők hogyan oldják meg az edzést a jelenlegi helyzetben.

Előre elárulom: pozitívan csalódtam bennetek. Arra voltam kíváncsi, hogy azok, akik eddig is rendszeresen, hetente legalább minden másnap edzettek, hogyan tudják megoldani a testmozgást most.

Simán!

Sőt, a nagy többség most még többet sportol, mint korábban. A válaszokból abszolút azt szűrtem le, hogy akiknél a mozgás eddig is szerves része volt a mindennapoknak, azok most sem hanyagolják el a dolgot, azt viszont csak remélni merem, hogy akik eddig nem tudták vagy nem akarták beilleszteni az életükbe, most azok is tudnak erre szánni egy kis időt.

Én jelentem, remekül állok: korábban hetente 5-7 alkalommal edzettem teremben, Pilates vagy funkcionális edzésen, ezektől mind búcsúznom kellett. De jött helyette a heti háromszori EGYEDÜL futás, a nemrég beszerzett TRX, a netes jógavideók és saját testsúlyos gyakorlatok, és az elmúlt 3 hétben 2 nap kivételéven minden nap sportoltam egy nagyot. Amikor nem, akkor "csak" a 2 gyerek után rohangáltam. Arra figyelek, hogy színes, változatos legyen az edzéstervem, és a sok erősítés mellett rengeteget nyújtsak. Korán reggel, alvásidőben, este, mindegy, csak meglegyen a napi adag.

Szerencsére Ti is hasonlóképp gondoljátok!

Brigi, 30

,,Kellett egy kis idő, mire rendesen beállt a rendszerem. Mivel egy nap alapvetően is sokat-jövök megyek, és amellett volt valamilyen edzésem napi egyszer, így rájöttem, hogy most a napi egy edzés nem is elég, hiszen azt leszámítva a kanapén ülök a laptoppal az ölemben. A terv az, hogy ameddig lehet, én kimegyek kora reggel kocogni/futni egyet. Napközben megszakítom a munkát itthon 20-30 perc saját testsúlyos erősítéssel (illetve van TRX-em is), este pedig ugyanennyit nyújtok és hengerezek. Szombaton futok egy hosszabbat, a vasárnap pedig pihinap, olyankor a takarítás és kirándulás jelenti a mozgást, vagy szimplán sorozatok nézek. Szeretem a saját testsúlyos erősítéseket egyébként is, jó ideje nem járok már klasszikus értelemben véve konditerembe, de az igaz, hogy itthon nincs annyira sok eszközöm, mint egy funkcionális teremben."

Fruzsi, 28

,,Én alapvetően heti 4-5x edzek, sőt, van az irodámban a falra kiragasztva egy motivációs naptár, amiben a kollégáim húzzák be a pipákat vagy ikszeket, hogy elmentem-e edzeni, szóval elég aktív vagyok, hogy ne kelljen x-et írni...Most, hogy itthonra vagyok bezárva, nem négyszer, hanem hétszer edzek egy héten, mert kimarad az odajutás, parkoló keresés, átöltözés... Egyszerűen csak felkapom itthon az edzős ruhámat és nyomom.
Számítógép/tv képernyőn megy az edzés: shaunt insanity, Rubint Réka, vagy a crossfit csoport, amibe járok - a lényeg, hogy meglegyen a napi 1 óra. Akár éjjel 2kor is tudok itthon edzeni, vagy amikor csak kedvem van home office közben, ez így jobb is, mint a teremben!"

Olvasd el ezt is!

Ildi, 43

,,Ugyanannyit sportolok, mint korábban, viszont sokkal jobban élveztem azt, amikor más környezetben, egy csoporttal együtt tornázhattam. Most online tornázom (igaz, kép nincs), igyekszem a már ismert gyakorlatsort elvégezni, miközben hallgatom az edző útmutatását. Ezen kívül séta, focizás a gyerekkel a kertben, meditáció, amivel karabn tartom magam."

Titusz, 44

,,Bevallom, az első napokban nem mozogtam semmit, egyszerűen leeresztettem, nem volt kedvem edzeni. Nekem hiányzik a terem. Évek óta komoly, nagy súlyokkal edzem, minden hétköznap reggel, jó ideje pedig edzővel sportolok. Most vettünk itthonra TRX-et, vannak kisebb súlyzóim, ezeket használom, viszont érzem, ez nagyon nem elég a korábbiakhoz képest. Szeretek nagy súlyokkal edzeni, de ezt akármennyire is próbáljuk, itthon szinte kivitelezhetetlen. Néha a feleségem beugrik, vele guggolok, vele végzek különféle erőnléti gyakorlatokat, fekvenyomást, és igyekszem nem feladni. Az étkezésre is nagyon figyelünk"

Kinga, 39

,,Elküldtem az edzőmnek, hogy milyen eszközök àllnak itthon a rendelkezésemre, ez alapjàn elkèszítette az edzèstervemet. Most heti 2-3 alkalommal futok, elkezdtem 30 napos kihívásokat - guggolàs, fekvőtàmasz, hasizom... Jelenleg többet mozgok, mint a karantèn elôtt, de hiànyzik a tàrsasàg ès a megszokott gyakorlatok is. Tudom, most ez van, ebből kell kihozni a legtöbbet."

Alida, 35

,,Benne vagyok egy online edzés csoportban, ahol minden nap van live videóban 1 edzés, ami másnap délutánig visszanézhető - ez egy havidíjas csoport. Illetve szoktam youtube videókra is tornázni, és meglepően jók vannak fent! Többet tornázom, mint eddig, minden nap szakítok rá időt - enélkül megkattannék!"

Anna, 33

,,Szerencsére meg tudom oldani ez edzéseket. A Recreo Arena, ahova edzeni járunk azonnal reagált. Vannak online edzések, ugyanúgy be lehet jelentkezni, mint eddig, és eszközöket is biztosítottak hozzá, de minden feladatnak van eszköz nélküli verziója is. Ezen kívül otthoni feladatokat kapunk. Nagyon hiányzik a személyes jelenlét, az ökörködés, de ennek is nagyon örülök jelen helyzetben, hogy ilyen egyáltalán van. "

edzés,otthon
forrás: GettyImages

Edina, 42

,,A mi egyesületünk kiadta a kettlebelleket, így itthon is tudunk edzeni. Csináltak egy oldalt, ahova folyamatosan kerülnek fel teljes edzésvideók, és minden este hatkor online élő edzéshez is lehet csatlakozni. Elvileg bármennyit tudunk edzeni, csak a kedv szab határt... Én heti 5-szor szeretnék. Jó időben a teraszon, amúgy a lakásban, de hiányzik a személyes kontakt, a terem hangulata, az emberek."

Virág, 44

,,Hajnalban gyalogok. Félúton leülök a tópartra, meditációs zenével 15 percre... Ha süt a nap, akkor bearanyozza a napomat!"

Kati, 32

,,Most egy online csoportban vagyok fent, ott edzünk együtt, illetve YouTube videókról is. Kevesebbet edzek, mint szoktam, viszont futni többet járok. Az online órán kevésbé vagyok motivált, nehezebben veszem rá magam a gyakorlatokra otthon."

Andi, 34

,,Rubint Réka heti háromszor, és egy hosszú futás - ennyi minden héten belefér."

Márta, 40

,,Minden nap minimum 5 km tempós gyaloglás. Van, amikor külterületen, mindenkit kerülve, kertvárosban, az erdő szélén, és van, amikor a futópadon. A napi 5K a minimum, ebből idő és lelkiállapot függvényében 16 is lehet. Mellette heti 2-3 jóga, főleg nyújtás, fél órás blokkokban, youtube videók mellett."

Dóra, 36

,,A karantén előtt minden héten minimum két jóga órára jártam esténként. Mióta itthon vagyok, még többet tudok jógázni, hiszen rengeteg élő jógaóra közvetítést lehet találni a Facebookon. Sokkal könnyebben ráveszem magam, hiszen kényelmesebb gyorsan kigörgetni a matracomat a nappaliba, mint kocsiba ülni és elmenni valahova. Igazán hálás vagyok ezeknek az oktatóknak. Van, amelyik teljesen ingyenes, és vannak adomány alapúak. Ami még új, hogy most már a 4 éves kisfiam is többet jógázik velem, hiszen látja, hogy csinálom, neki is van szőnyege, és szívesen utánoz. Persze vele játékos gyerekjógát gyakorlunk, a Jógakalandos mesekönyvekkel és játékokkal. Imádja őket!"

Zsóka, 34

,,Ugyanannyit edzem! Futni szerencsére lehet, otthon többet tornázom. A súlyzós edzés hiányzik, így próbálok ütősebb gyakorlatokat csinálni itthon, ezért csatlakoztam pár olyan csoporthoz, akik otthoni edzésvideókat tesznek elérhetővé. 2 általam is ismert edző csoportjához, illetve egy ismertebb sportoló csoportjához."

Zsu, 36

,,Online edzésre és futásra váltottam. Többet edzek, mint egyébként, viszont a csapat, a társaságnagyon hiányzik."

Gábor, 41

,,Most napi fél órát ellipszis trénerezek, ha az idő engedi, kint biciklizek, és minden nap tornázom még egy kicsit."

Péter, 50

,,Lassan beáll a rendszer: gyakrabban futok kevesebbet, kicsit összefolyik az online tanítás a négy gyerekkel úgy, hogy a feleségemmel home office van mindkettőnknél."

Galéria / 19 kép

Kreatív megoldások a koronavírus kibekkelésére

Megnézem a galériát
Tovább olvasok
Kép

Eldőlt az idei London Maraton sorsa – csak elit futók indulhatnak a 40. versenyen

Az utolsó idei nagyszabású maratoni versenyt sem rendezik meg hagyományos lebonyolítás szerint. 45 000 futónak várnia kell jövő októberig, hogy ismét elrajtolhassanak a brit főváros legnagyobb nyílt futóversenyén.

Kép

A nyár örök slágere a főtt kukorica, de ehetem, ha fogyni akarok?

Nyáron az egyik legegyszerűbb étel a főtt kukorica, a strandok megunhatatlan slágerkajája, ami ugyan zöldség, ám kalória és szénhidrát tartalmát tekintve nem árt vele óvatosan bánni. Ám van pár jótékony hatása, amik miatt megéri fogyasztani!

Kép

9 ok, amiért inkább NE fuss maratont

Idővel óhatatlanul felmerülhet benned is: „most már kéne futni egy maratont”. Ám van itt pár apróság, amivel jó, ha tisztában vagy, mielőtt belevágnál a felkészülésbe.

Kép

A maratonista, akinek nyoma veszett az olimpián

Az 1912-es olimpiát Stockholm rendezte. Az eseményen összesen két japán atléta képviselte országát, egy sprinter és egy maratonfutó.

Kép

A fogyás először fejben dől el: ha leadnál pár kilót, készülj rá FEJBEN is!

Elhatároztad, hogy leadnál pár kilót, és már egy ideje a netet bújod a tökéletes diétát és edzésmódszert kutatva? Nagyon fontos a sport és az átgondolt étkezés, ám mindenekelőtt fejben érdemes rákészülnöd a fogyásra!

Kép

Mennyire mérik pontosan a sportórák a kalóriaégetést?

Kiderült, hogy akár egy étkezésnyi kalóriaadaggal is más lehet a végeredmény.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem