Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

„Terepre kell egy kis csibészség is, vállalj be olyan helyzeteket, amiről saját magad sem gondolod, hogy képes vagy rá”

terepfutás,hegyifutás,Szabó Sándor,hegyifutó világkupa,Golden Trail Series,atlétika,utcai ver
Szakértőink

Csanya

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Frányó Eszter

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Fülöp Tibor

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A LifeLike Egészségügyi és  Mozgásdiagnosztikai Központ sportlabor vezetőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője, 2002 óta szaktárgyi oktatója vagyok. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Gadányi Bálint

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Garas Attila

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Janota Zoltán 'Johnny'

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kiss Áron

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Liebscher László

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Lőrincz Olivér

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Lubics Szilvia

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

MacPherson Éva

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Markocsán Sándor

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Pulay Szilvi

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Rajnay Kata

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Sipos Fanni

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Szántó Nelli

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Szilágyi Tibi

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Vajda Zsuzsa

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Zsirai Eszter

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Zsirai Milán

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
Vallja a többszörös magyar hegyifutó bajnok, Szabó Sándor, akivel Szász Norbert beszélgetett, sőt le is fotózta!

A 27 éves futó a nagy nemzetközi terepfutó ranglista, az ITRA alapján a legmagasabb ponttal rendelkező magyar. Idén ismét elnyerte az év hegyifutója címet, ambiciózus elképzelései alapján építi tovább a professzionálisnak tekinthető futókarrierjét. Mellesleg hazai futószakmai körökben edzőként is jelen van.

RW: Hogyan kezdtél el futni?

Szabó Sándor: Gyerekként a sok energiát le kellett vezetni, így először fociztam kemény 3 napot, aztán hamar váltottam a futásra, mivel az ottani fociedző nem nagyon akart edzést tartani (meg is szűnt a klub egy évre rá).

RW: Mik voltak a sportpályafutásod nagyobb sarokkövei?

SzS: A versenyszellem és a kitartásom, ami mindig vitt előre a céljaim felé.

Olvasd el ezt is!

RW: 2013-ban kezdtél hegyifutó versenyeken indulni, azóta már hegyifutónak hívod magad. Miért pont a futás ezen szakágát választottad?

SzS: Nem én választottam, a szakág választott engem, hiszen csak teljesen véletlenül kerültünk kapcsolatba, amikor elmentem egy Hegyi OB-ra, hogy ne a Hortobágyon kelljen futnom a 45 fokban… Előtte voltam mezein, pályán és utcán is. Szóval én annyira nem is szedem külön. Néha még most is meg-megfordulok mindegyiken.

RW: A pályaatlétikától, utcai versenyektől teljesen elfordultál?

SzS: Nem egészen. Tavaly előtt még 3000m akadályon is vigéckedtem, persze semmi komoly szerepléssel. Utcán szoktam a mai napig versenyezni, főleg, ha kedvem tartja, ami ritka.

terepfutás,hegyifutás,Szabó Sándor,hegyifutó bajnok
forrás: Szász Norbert

RW: Pedig van 31-32 perc körüli eredményed 10000 méteren. Ez azért a hazai mezőnyben elég jó idő.

SzS: Igen, 31:42 a hivatalos időm, még korábbról, de sosem szerettem az ilyen fajta versenyeket. Ennek ellenére, sok olyan atléta van rajtam kívül, aki jóval jobb idővel rendelkezik. Nem tartom rossznak az enyémet, de annyira jónak sem, az az igazság.

RW: Edzővel dolgozol?

SzS: Nem, amióta Budapestre költöztem. 12 évig volt edzőm, azóta is voltak próbálkozásaim, de amióta igazán beleástam magam a terep-hegyi világba, jobb egyedül készülni.

RW: Dolgoztál/dolgozol teljesítménydiagnosztikai labor edzőjeként, illetve vannak saját tanítványaid is. Milyen edzésmódszert alkalmazol náluk?

SzS: Amit csak tudok. Szeretek teljes képet nézni, legyen az pulzus-tempó-watt alapú, igazából mindegyikre volt és van példa. Nincs olyan, hogy valaki csak az egyik szerint készül velem.

RW: Bárkivel foglalkozol, aki megkeres, tehát kezdő futókat is szívesen fogadsz?

SzS: Igen, kezdő futókkal is foglalkozom, örömmel segítek nekik is.

terepfutás,hegyifutás,Szabó Sándor,hegyifutó bajnok
forrás: Szász Norbert

RW: Egyetértesz azzal, hogy az fut jól hegyen, akinek az alapjai az atlétikából származnak és persze van sebessége?

SzS: Nem. Terepen az fut igazán jól, aki edz és készül rá. Ehhez véleményem szerint kell rutin, hiszen a legtöbb tapasztalatot így lehet megszerezni. Attól, hogy valakinek van atléta múltja, korántsem biztos, hogy jó terepfutó lesz. Terepre kell egy kis csibészség is, vállalj be olyan helyzeteket, amiről saját magad sem gondolod, hogy képes vagy rá. Ehhez, néha túl kell menni a józan ész keretein.

RW: Kifejezetten sikeres volt a 2019-es éved. Az év hegyifutója lettél, a WMRA világkupáján TOP 10-ben végeztél és az egyik legnevesebb terepversenyen, a Sierre-Zinalon is rajthoz álltál egy válogatottan erős nemzetközi mezőnyben, ami ritkaságszámba megy. Mit jelentett számodra ez az év és mi volt a legemlékezetesebb pillanatod?

SzS: A tavalyi év számomra rendkívül mozgalmas volt, minden szempontból. Ha a világkupára nézve kéne értékeljem, akkor elértem a kitűzött célomat. Emlékezetes pillanat gyakorlatilag kettő volt. Az egyik a már általad is említett Sierre-Zinalon való befutóm, ahol soha nem látott tömeg és őrjöngés fogadta még az én beérkezésemet is, holott sehol sem voltam a mezőny elejéhez képest. A másik pedig az utolsó világkupán elért eredményem, ahol a hajrában az EB bajnok olasz Bernard Dematteis ellen futottam, és ugyan végül alul maradtam, de az, hogy megszorongattam, számomra elképesztő siker és meglepetés.

terepfutás,hegyifutás,Szabó Sándor,hegyifutó bajnok
forrás: Szász Norbert

RW: Ha jól tudom idén is a WMRA világkupa sorozaton kívánsz indulni. Mik a terveid? Milyen egyéb versenyt tervezel még?

SzS: Igen. Szeretnék esetleg javítani a tavalyi eredményemen, ami nem kis feladat. Az, hogy hogyan sikerül, a felkészülésemtől is függ, amihez nagyban hozzájárulna egy magaslati edzőtábor. Sajnos erre tőke hiányában, úgy tűnik, nem kerül sor. Egyéb versenyekre nézve itthon indulok jó pár eseményen, de ezek mindegyike felkészülési versenynek számít. Kivéve persze az OB-k.

RW: Felmerült már benned, hogy más versenysorozatban is elindulj? 2020-tól Salomon által szponzorált futó vagy, logikus lenne például a Golden Trail sorozatban részt venni.

SzS: Attól, hogy a Salomon szponzorál egy versenysorozatot, még korántsem biztos, hogy nekem fekszik. Márpedig a GTWS-re való indulásra én még messze nem értem meg. Ez egy jóval magasabb szint, amin nem mernék részt venni most, de pár év múlva nincs kizárva.

Olvasd el ezt is!

RW: Hogyan néz ki egy edzésheted ilyenkor?

SzS: Alapozó időszakban általában a lassabb és hosszabb futásokon van a hangsúly. Heti 5-6x edzek, próbálom a 6 felé tolni ezt a számot, néha még felette is sikerül, de az a ritkább. Fix program nem nagyon van, mindig az életemhez igazítom az edzést.

terepfutás,hegyifutás,Szabó Sándor,hegyifutó bajnok
forrás: Szász Norbert

RW: A te szinteden nem ritka az sem, hogy heti 10-12 alkalommal edzenek. Távol áll tőled ez az edzésmódszer?

SzS: Nem, sőt. Van, hogy néha így készülök, bár mióta Budapesten vagyok, nem nagyon volt rá példa. Nagyon hatékony módszer tud lenni egyébként.

RW: A futás mellett végzel bármilyen keresztedzést? Hogyan állsz a sérülésekkel? Illetve milyen hangsúlyt fektetsz a prevencióra?

SzS: Igyekszem egyre többet erősíteni, mert nagy szükségem van rá a hegyi igénybevételek miatt. Prevencióra is egyre inkább rászorulok, ahogyan telik az idő, bár szerencsére a sérülések sokszor elkerülnek, általában nem szokott bajom lenni.

RW: Jellemzően 15-30 km-es távokon indulsz? Felmerült benned, hogy hosszabb távokon is megmérettesd magad?

SzS: Egyelőre nem szeretnék még hosszabb távokkal foglalkozni, versenyszerűen semmiképpen. Nem értem még el azt a csúcsot, amikor már azt mondhatnám, hogy na itt az idő feljebb váltani. Itt azért megemlíteném még a vertikál versenyeket, amik általában 3-5 km között vannak, azok is egész elfogadhatóan mennek. Szóval inkább 3-30 km között vannak a versenytávjaim.

terepfutás,hegyifutás,Szabó Sándor,hegyifutó bajnok
forrás: Szász Norbert

RW: Az ITRA pontrendszer alapján 843 ponttal zártad az évet, ilyen pontszám alapján bármelyik verseny kapuja megnyílik előtted. Van olyan álomversenyed, amin szívesen indulnál?

SzS: Nem igazán gondolkoztam még ezen, habár ennek a magas számnak, illetve annak, hogy én vezetek itthon, örülök. Egyelőre teljes fókusz van a WMRA Világkupán, ott szeretnék erőmön felül teljesíteni, mert érzem, hogy még van bennem potenciál arra nézve, hogy jobb legyek. Mint ahogyan mondtam a GTWS-re és az ultratávokra, egyszer eljön az idő, mikor ezek felé fordítom a fejemet, de mindez még messze van…

Tovább olvasok
Kép

„Az a célkitűzés, hogy mindenki sérülésmentesen tudjon futni” - Interjú Rajnay Kata gyógytornásszal

Ugye te is szeretnél még jó pár évig sérülésmentesen futni? Gondolom, igen! Akkor olvasd el Rajnay Kata gyógytornásszal készült interjúnkat, melyben a futókat érintő leggyakoribb érülésekről, hibákról és megoldásokról mesélt.

Kép

Az éjszaka hűvösét választotta több ezer futó szombaton - Virág-Erdélyi Zsófia és Csere Gáspár voltak a Generali Night Run hosszú távjának leggyorsabbjai

Közel 4500-an vetették bele magukat a fővárosi éjszakába múlt szombaton, ám nem a klasszikus értelemben vett mulatozáson volt a hangsúly, hanem a futáson.

Kép

A 10 legalacsonyabb szénhidráttartalmú zöldség, amik telis tele vannak tápanyagokkal

A zöldségek elemi fontosságúak az egészségesen étkezők számára, de akkor is kihagyhatatlanok, ha szeretnél leadni néhány kilót. Mutatjuk is, melyeket lenne érdemes minél gyakrabban enni az alacsony szénhidráttartalom miatt!

Kép

Ez történik a testeddel, ha túl sok sót eszel

A só elemi fontosságú a szervezet működéséhez, ám a fogyasztásával kapcsolatban fontos törekedni a mértékletességre - mondjuk is, hogy miért.

Kép

Beleuntál a futórutinodba? Segítünk felrázni magad!

A megszokástól könnyen fásult lehetsz, ami pedig motiválatlanná tesz, és egy idő után azon kaphatod magad, hogy nincs is kedved futni. Segítünk ezt elkerülni!

Kép

A terepfutás elmúlt 7 évéről szól az ITRA most publikált jelentése

Hét éve alakult a Nemzetközi Terepfutó Szövetség (International Trail Running Association – ITRA). A most kiadott jelentésük - amelyben bemutatásra kerül a terepfutás helyzete - a munkájukat felölelő időszakot fogja át.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem