terepfutás,Lipót Trail,Budai-hegység

Lipót Trail: Józsa Gábor és Szabó Sándor dobogón

Forrás: Hegyfutás Facebook oldal
Új versennyel bővült a budapesti terepfutó versenyek köre, a Lipót Trailt Kiss Miklós terepfutó jegyzi, ezzel a Hegyfutás szervezőcsapat versenyeinek száma ötre nőtt.

A Lipót Trailen lehetőség volt 12, 21 és 30 km-es távon rajtolni, a versenyközpont egy pasaréti gimnáziumban került kialakításra és a könyék terepfutó körökben népszerű ösvényeire kalauzolta el az indulókat. A Hármashatár-hegy útjai, ösvényei mentén a Vörös-kővár, Gercse, Virágos-nyereg, Kálvária-hegy, Árpád-kilátó, Apáthy-szikla érintésével.

„Sokunk hétköznapi, mégis megunhatatlan edzőútjai nyílnak meg a Lipót-Trail által.” Olvasható az esemény oldalán. És tényleg kiváló az ötlet, az ismert edzőköröket bekapcsolni egy klassz év végi versenybe, ráadásul azok számára is megismerhetővé válik a környék, akik a Budai-hegység, vagy az ország más erdei útvonalain edzenek.

terepfutás,Lipót Trail,Budai-hegység,Józsa Gábor
Forrás: Hegyfutás Facebook oldal
Józsa Gábor, a 30 km-es táv első helyezettje.

A családias mezőnyben olyan futók versenyeztek, mint Józsa Gábor maratonista olimpikon, aki idén pályacsúccsal debütált a Mátrabérc Trailen, vagy Szabó Sándor hegyifutó többszörös magyar bajnok. A mezőny még éppen elcsípte az utolsó őszi hétvégét, már ami az időjárást illeti.

Az eredmények itt találhatók.

terepfutás,Lipót Trail,Szabó Sándor,Budai-hegység
Forrás: Hegyfutás Facebook oldal

A Hegyfutás következő eseménye a jövő tavaszi Libegő Trail lesz, amely a szervező csapat első versenye volt 2018-ban.