terepfutás,golden trail series,Kilian Jornet

Goldan Trail Series 2020 – a sorozat folytatódik

Forrás: Zegama-Aizkorri
Összeálltak a Golden Trail versenysorozat jövő évi dátumai. A versenyek ugyanazok lesznek, mint az idén, a fináléra viszont ezúttal Argentínában kerül sor.

Jövőre is megrendezik a hat versenyből álló sorozatot, amelyet kifejezetten professzionális terepfutóknak álmodtak meg. A rangos futamok eredményes teljesítése komoly presztízs és persze anyagi nyereség is az indulóknak. Mindegyik olyan kihívás, amelyben van valami plusz, valami extra (környezet, kihívás, történelmi háttér), ami miatt nem csupán a versenyzők számára válik érdekessé, hanem a közönség is élményekkel gazdagodik a szurkolás során, akár a helyszínen vagy a képernyők előtt.

Zegama – Spanyolország, 2020. május 24.
A Zegama az Zegama: aki ismeri legalább képekről, videófelvételekről a versenyt, az tudja, hogy miről van szó! Csak keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy keresztülszeljék Baszkföld legmagasabb pontját.

Marathon du Mont-Blanc – Franciaország, 2020. június 28.
Hullámvasút az európai hegyek szívében a fenséges Mont Blanc-nal a háttérben. Jobb helyszínt keresve sem lehetett volna találni egy klasszikus maratonhoz!

DoloMyth Run Skyrace – Olaszország, 2020. július 19.
A pokol kuloárja a Dolomitokban: 1700 méter szintemelkedés 10 kilométer alatt, egészen a 3152 méter magas Piz Boè csúcsáig.

terepfutás,golden trail series,zegama-aizkorri
Forrás: Salomon Running / Jordi Saragossa
Zegama-Aizkorri: szurkolói sorfal a csúcs előtt.

Sierre-Zinal – Svájc, 2020. augusztus 9.
A sorozat leggyorsabb pályája, amely rengeteg futót vonz világszerte, „ő” a hegyi versenyek New York Maratonja.

Pikes Peak – USA, 2020. augusztus 23.
A csúcsok versenye: 4302 méter tengerszint feletti magasságig kell törni a futás során, ezzel a sorozat legmagasabb hegycsúcsát rejti magában. Ez az a kihívás, amelyen nem egyszerű a pályacsúcsdöntés, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a jelenlegi 1993 óta áll fenn. Talán jövőre sikerül?

Ring of Steall – Skócia, 2020. szeptember 19.
A Glen Coe Skyline „rövid” verziója, a sorozat legtechnikásabbnak mondott versenye, ráadásul az időjárás is szokott „tréfás” kedvében lenni ezen a vidéken.

terepfutás,golden trail series,grand finale
Forrás: K42 Marathon Patagonia
A jövő évi finálé helyszínéül szolgáló verseny egyik látképe.

A résztvevő atléták számára világos és egyszerű a szabály: minden versenyző esetén a három legjobb eredmény számít a hat versenyből. Nem muszáj mind a hat futamon elindulni, de legalább három eseményen igen. A hat futam után, a finálén zárul a megmérettetés, amire minden évben máshol, valamilyen különleges versenyen kerül sor. Jövőre ez a verseny november 7-én a K42 Marathon Patagonia lesz, az argentin VILLA LA ANGOSTURA településen.

Az első öt helyezett 10 ezer eurót kap, a 6-10-ik helyen célba érők 5 ezer eurót, a 11-ik befutó pedig egy utazást nyer. Az értékes díjazás is garantálja, hogy a futók az összes futam során a legjobbat igyekeznek kihozni magukból.

Valamennyi verseny nyílt esemény is, tehát bárki rajthoz állhat rajtuk, aki sikeresen nevez.