Borítókép: "Egy héten keresztül minden nap 3 tojást reggeliztem, íme az eredmény"

"Egy héten keresztül minden nap 3 tojást reggeliztem, íme az eredmény"

Forrás: getty images
Egy nagy adag protein jobb hatással van a szervezetedre? Stephanie Eckelkamp, amerikai újságíró kipróbálta. Íme a beszámolója:

Sosem volt bajom a tojással, viszont hétköznap sosem csináltam meg reggelire, mert túl elfoglalt voltam - legalábbis ezt hazudtam magamnak. De eléggé meguntam a nap első étkezésére elfogyasztott gyümölcsöket, ezért úgy döntöttem, hogy tojást eszek 7 napon keresztül.

Egyébként is, a tojás nagyon egészséges, mivel fehérjében, omega-3 zsírsavakban, D-, és E-vitaminban gazdag, ráadásul ásványi anyagokat is jócskán tartalmaz.

És igen, sokan gondolják, hogy a túl sok tojás megdobja a koleszterinszintet, mivel én aktív életmódot folytatok és egészségesen táplálkozom, nem gondolom, hogy problémám lenne vele.

Nézzük, mik lettek az eredmények

Sokkal kreatívabban készítettem el

A sima, főtt tojás is finom, de egy idő után unalmassá válhat, ezért többféle módon készítettem el. Volt, amikor zöldségekkel gazdagítottam a rántottát, máskor pedig avokádóval, kukoricával ízesítettem, így megnőtt a reggelim rosttartalma is.

4 perc alatt összedobtam egy rántottát

Tudom, hogy sokaknak nincs ideje reggelizni. Én is úgy jártam a kihívás egyik napján, hogy egyszerűen elfelejtettem megcsinálni a tojást és az ajtóból kellett visszafordulnom. Ekkor pedig 4 perc alatt végeztem a főzéssel és gyorsan meg is ettem.

Nem kellett tízóraiznom

Mivel több fehérjét vittem be, mint a korábbi, gyümölcsös reggelikkel, nem is éheztem meg olyan hamar és délben éreztem először azt, hogy ennék valamit. A munkahelyemen pedig sokkal jobban tudtam koncentrálni.

Megnyugtató volt a tudat, hogy ugyanazt eszem

Bár egy idő után unalmassá válhat, ha ugyanazt eszed folyamatosan, nálam nem volt ilyen probléma, sőt a tudat, hogy másnap is tojás lesz a reggelim, egészen megnyugtatott.

Nem biztos, hogy minden reggel tojással indítom majd a napomat, de az biztos, hogy gyakrabban fogok ezt enni reggelire és mindig szánok elég időt arra, hogy gyorsan bekapjak valami laktatót munka előtt.

Olvasnál még a témában?