Borítókép: 3 tojásos recept futóknak

3 tojásos recept futóknak

Forrás: pixabay.com
Nem kell félned tőle, hiszen egészséges, fehérjében és vitaminokban gazdag reggelit készíthetsz belőle!

Tojás kukoricadarával és gombával

MARADJ TOPPON
A shiitake gombában a B-vitamin több típusa is megtalálható, melyek segítenek abban, hogy energiát nyerj a szénhidrátokból.

Keverj össze 30 gramm kukoricadarát negyed tk. zúzott fokhagymával. Készítsd el mikróban, vízzel, a csomagoláson leírtak szerint. Párolj meg 3 felszeletelt shiitake gombát 60 ml alaplében közepes lángon. Várd meg, hogy a folyadék elpárologjon. Süss meg egy tükörtojást kevés olajon. Keverd össze a kukoricakását a gombával, tálald a tojással. Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal.

Tormás tojás füstölt lazaccal

GYULLADÁSCSÖKKENTŐ
A füstölt lazac omega-3 zsírsavban gazdag, mely csökkenti az ízületi fájdalmakat.

Verj fel egy nagy tojást fél tk. tormával, egy csipet sóval és borssal. Süsd meg a rántottát kevés olajon. Keverd addig, amíg teljesen át nem sül (ehhez kb. 4 percre lesz szükség). Adj hozzá 1 ek. vékonyra szelt metélőhagymát. Piríts meg egy rozsos bagelt, majd tegyél bele 3 szelet lazacot. Tedd a tojást a tetejére.

Édes, gyümölcsös omlett

VÉDD A KETYEGŐD
Az erdei gyümölcsök antioxidánsokban gazdagok, épp ezért tesznek jót a szívednek. Kutatások szerint azoknak a nőknek, akik hetente legalább 200 g bogyós gyümölcsöt fogyasztanak, csökken az esélyük a szívrohamra.

Keverj össze 1 tojást negyed tk. vaníliakivonattal. Süsd meg az omlettet közepes lángon, kevés olajon. Piríts meg G 100 g áfonyát, málnát és epret közepes lángon, amíg kissé elkezdenek puhulni a gyümölcsök. Tegyél a rántottára másfél ek. félzsíros rikottát, 1 ek. durvára darabolt pekándiót és végül mehet rá a gyümölcs is. Ízesítsd fahéjjal.