Borítókép: Alternatív tésztafélék, amiket érdemes kipróbálnod

Alternatív tésztafélék, amiket érdemes kipróbálnod

Forrás: getty images
Az edzés és a regeneráció is jobban megy, ha kipróbálod ezeket az új variációkat!

A szénhidrátokat általában tésztával visszük be futóként - a verseny előtt legalábbis mindig van tésztaparti. De mi lenne, ha a hagyományos búzalisztből készült helyett más őrleményből gyártottat is kipróbálnál? A következő variációk proteinben, rostokban és vasban is gazdagok, így segítenek abban, hogy jobban teljesíts az edzésen és gyorsabban regenerálódj utána.

Rizstészta

Egy adag (kb. 55g) barnarizsből készült tészta négy gramm fehérjét és 40g szénhidrátot tartalmaz, ráadásul gluténmentes is!

Feketebabból készült tészta

Ez a változat a fehérje, rostok és az immunerősítő cink szuper forrása. Egy adagban megtalálható a napi ajánlott vas mennyiségének a harmada, mely megelőzi az izomgyengeséget és a fáradtságot is.

Lencse tészta

Szintén magas a fehérjetartalma- egy adagban 14-20 gramm van-, ezen kívül pedig folsav is található benne, mely erősíti a vérsejteket és abban is segít, hogy a szénhidrátból energiát nyerjen a szervezeted.

Quinoa tészta

Szuper bármilyen szósszal, és teljesértékeű fehérjében gazdag, melyben mind a 9 esszenciális aminosav megtalálható. Ezen kívül rostok is bőven vannak benne.

Melyiket próbálod ki legközelebb?

Olvasnál még a témában?