
Unod a kávét? Dobd fel a következő cukormentes ízestőkkel!
A kávézóláncok italairól pedig ne is beszéljünk, hiszen ezek valóságos kalóriabombák, amik hirtelen megdobják a vércukorszintedet, ami rövid idő múlva hatalmasat zuhan, ekkor pedig farkaséhes leszel.
Ha szeretnél kicsit változtatni a megszokott ízeken, dobd fel a kávédat a következő alapanyagokkal, amik egyáltalán nem tartalmaznak cukrot!
Fahéj
Igazi klasszikus, ráadásul édesebbé is teszi a kávét, emellett az inzulinérzékenységet is fokozza.
Kakaó
A benne lévő flavonoidok serkentik az agyi vérkeringést, emellett a szívedre is jó hatással vannak.
Vanília
Néhány csepp vaníliakivonat csodát tesz a kávéval! A szirup helyett mindig ezt válaszd, hiszen egyetlen kalóriát sem tartalmaz!
Szerecsendió
Elég belőle 2-3 csipet az őszies ízhatásért. A legjobb, ha fahéjjal kevered, hogy még különlegesebbé tedd a kávédat!
Kókuszpehely
A legjobb, ha a kávéval együtt darálod le, hiszen édeskés, trópusi ízhatást kölcsönöz így az italodnak, egészségtelen cukrok nélkül.
Narancslé
Ez elég furcsa, viszont nagyon frissítő, ráadásul szuperül néz ki a színátmenetes ital - emellett C-vitaminban is gazdag. Ha nem vagy biztos benne, hogy ízlene, ízesítsd csak egy kis darab narancshéjjal a kávédat és ha bejön, öntsd fel a gyümölcslével.
Olvasnál még a témában?
