Borítókép: Milyen az ideális futótárs? Most kiderül!

Milyen az ideális futótárs? Most kiderül!

Forrás: getty images
Futótársat keresel? Szuper! Nem tudod eldönteni, ki lenne számodra az ideális? Segítünk a választásban!

Egy jó futótárs óriási motivációt adhat, ráadásul kisebb eséllyel hagyod ki az edzéseket, ha tudod, hogy ő is vár rád. Ám megtalálni a tökéletes partnert már kicsit nehezebb, hiszen több dologra is érdemes odafigyelni a szelektálás során.

A következő kérdések megválaszolása viszont sokat segíthet abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes párt, akivel együtt gyűjthetitek a kilométereket:

1. Mi a kedvenc távod?

Az első lépés, hogy olyan embert találj, aki hozzád hasonló versenyeken indul, hiszen így a legkönnyebb összeegyeztetni a közös edzéseket.

2. Mikor szeretsz futni?

Ez szintén lényeges kérdés, (de nyilvánvaló is), hiszen nem mindegy, hogy reggelente, napközben, vagy este szeretsz/tudsz sportolni.

3. Hol szeretsz futni?

Az sem mindegy, hogy például a városban, vagy terepen, esetleg pályán szeretsz-e legtöbbször mozogni.

4. Tudjátok motiválni egymást?

Legalább olyan fontos kérdés, mint az előzőek. A futótársad olyan ember legyen, aki inspirál, nem pedig olyan, aki ellen versenyzel.

5. Mennyire tudtok hatékonyan kommunikálni?

Legalább naponta egyszer tudtok egymással beszélni? Ez azért is fontos, hogy az edzésterveteket össze tudjátok hangolni egymással.

6. Mennyire rugalmas az időbeosztásotok?

Mindkettőtöknek annak kell lenni, hiszen a hétköznapi teendők mellett tény, hogy nehéz olyan időpontot találni a futásra, ami mindenkinek megfelel. Ennek pedig oda-vissza kell működnie, hiszen bárkivel előfordulhat, hogy közbejön valami.

Ha ezekre a kérdésekre megvannak a válaszaid, sokkal közelebb kerülsz a megoldáshoz!

Olvasnál még a témában?