Borítókép: Így melegítik fel szívünket télen a futótársak

Így melegítik fel szívünket télen a futótársak

Forrás: europress
Ó, itt a február! Még a télnek nincs vége, hűvös, ködös, nyálkás az idő, fúj a szél és legszívesebben mindenki a fotelben ülne egy forró teával, vagy kávéval. És bár a legtöbb futó ilyenkor a keresztedzésre koncentrál, vannak bátrak, akik ilyenkor is kimerészkednek.

És pont itt a gond. Na nem azért, az akaraterőből nem mindig van hiány, ám ha mégis, a futótársak ebben a zord időkben is csodákra képesek. A következő üzenet nekik szól.

7:30 van és 5 réteg ruhában várom az indulást. A csapattársaimmal az ajtó előtt gyülekezünk, bekapcsoljuk az órákat. Megbeszéljük az útvonalat, felvesszük a kesztyűinket és útnak is eredünk. Néha persze morgunk az időjárás miatt, de szerencsére a közös edzések pozitív hangulata még a legfagyosabb időt is képes felmelegíteni. Együtt sokkal kitartóbbak, télállóbbak vagyunk. A lépteink nyomot hagynak a vastag hótakarón a többi társunk számára. Egy csapat vagyunk.

Igen: legtöbbször sokkal élvezetesebb egy laza futás, ha csapatban végzed, ettől függetlenül persze vannak nehéz napok is. Amikor a szembeszél, vagy épp a gondolatok hátráltatnak. De tápláljuk egymás ekötelezettségét, együtt szenvedünk ha kell, egy célért: hogy jobbak legyünk.

Futóként mindenkinek szüksége lenne egy összetartó csapatra, aki a legnehezebb és legboldogabb időkben is képes támogatni. Segít abban, hogy akkor is kidugd az orrod, amikor nincs kedved.

Kedves futótársak: köszönjük. A fagyos lábujjak már csak apró mellékhatásai az amúgy szuper téli futásoknak.

A futás maga csodálatos sport, de nem lehetünk annyira naivak, hogy azt gondoljuk, mindig élvezetes lesz. Lesznek olyan időszakok - például télen, egy kemény munkahéten, elfoglaltságok miatt-, amikor kicsit kevesebb kedvvel vágunk neki az útnak. Ilyenkor pedig az a legjobb, ha van legalább egy ember, aki végig melletted van és segít abban, hogy folytasd, amit elkezdtél!

Még több motivációra van szükséged?