maraton,Eliud Kipchoge, 5K, 5 km, olimpia, Paris 2024,

Eliud Kipchoge 5K-s versenyen indul Párizsban, ellenfele a teljes mezőny lesz!

Forrás: Lintao Zhang / Getty Images
A különleges futamra október 30-án, szombaton kerül sor, 1000 nappal a 2024-es párizsi olimpiai játékok előtt.

A verseny lényege nagyon egyszerű! A kétszeres olimpiai bajnok, maratoni világcsúcstartó a mezőny legvégén fog elrajtolni, azok a futók, akiket nem tud utolérni a célvonalig, a 2024-es párizsi olimpiai maratonnal egy időben zajló nyilvános maratoni futamra indulási jogot szerezhetnek.

A mezőny elején a leglassabbak rajtolhatnak, majd őket a gyorsabb futók követik, a leggyorsabbak indulnak leghátulról és végül jön Eliud Kipchoge, ám nem tudni, mikor rajtol az utolsókhoz képest. Az viszont tudható, hogy a célja, minél több futót leelőzni a távon a célba érkezés előtt. A 2000 fős mezőnybe bárki jelentkezhet.

„Örömmel veszek részt ezen a kihíváson, ami 1000 nappal a 2024-es párizsi olimpiai játékok kezdete előtt vár ránk. Kivételes verseny lesz” - mondta Kipchoge sajtóközleményében, akinek egyéni legjobbja 5000 méteren 13:11, igaz ezt az időt 2010-ben futotta.

A párizsi olimpia keretén belül tervezett nyilvános maratoni futáshoz hasonló még nem volt az olimpiák történetében. Ugyan az olimpiai mezőny és a nyílt verseny nem azonos időpontban zajlik a tervek szerint, de az olimpiai futammal azonos napon (vélhetően a játékok utolsó napján) és azonos útvonalon futhatják le a hobbifutók a klasszikus távot.

Runner’s World 2021/04 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/04 (digitális verzió)

A Runner’s World magazin legújabb számában számos témát körbejárunk, ami egy hobbisportolót foglalkoztathat: mit ad a futás azon túl, hogy egészségesebb, fittebb leszel tőle? Hogyan hangolhatod össze a munkával és családdal? Természetesen ezúttal sem maradnak ki azok a témák sem, amik a teljesítményed javulásában segítenek: szakértőink táplálkozási és edzéstippjei abban lesznek nagy hasznodra, hogyan hozd ki ebben a zsúfolt versenyszezonban magadból a maximumot.

Ha pedig megfordítod a lapot, egy 39 oldalas ‘Futás 40 felett’ mellékletet találsz, amely a szervezet élettani változásaitól kezdve, az edzéseken át, a sérülésekig, regenerációig, fogyókúráig sok hasznos témát boncolgat, ami ebbe a korba lépve hasznos és fontos! További információ: www.runnersworld.hu/megjelent

 

595 Ft

Két napja és két éve, hogy a 36 éves kenyai világcsúcstartó, Eliud Kipchoge megfutotta a két órán belüli maratont, Bécsben. Ideje egészen pontosan 1:59:40 volt. Galériánkban felidézhető az esemény képekben is!