maraton, ultrafutás, Eliud Kipchoge,

Eliud Kipchoge ultrázni fog?!

Forrás: Getty Images
A 36 éves világcsúcstartó, kétszeres olimpiai bajnok maratonfutó interjúban beszélt arról, hogy távot emelne, ha befejezi maratonfutó karrierjét.

Sokakat foglalkoztat, hogyan folytatódik idővel Eliud Kipchoge sportkarrierje, hiszen érezhetően pályája végfelé közeledik maratonistaként. Láthattuk őt világcsúcsot futni, 2 órán belüli maratont teljesíteni, két olimpiai bajnoki címet elnyerni és persze megannyi sok szép eredményt elérni. A teljesítménye tükrében nem egyszer merült már fel az, hogy vajon mit tudna futni hosszabb távokon.

Az a nagyszerű hír, hogy ezt egy napon lehetőségünk lesz megtudni. Nemrégiben egy a Training for Ultra csatornán megjelent podcastban mesélt arról a kenyai rekorder, hogy miután lezárja maratoni karrierjét, szeretne ultramaratonokat futni. „Kipróbálnám, milyen 4-5 öt napon át futni, vagy akár egyszerre 70 kilométert teljesíteni. Nagyon szeretném sokáig érezni a futás fájdalmát” – mondta az interjúban Kipchoge.

Külön nem emelte ki, hogy mely versenyen vagy versenyeken állna rajthoz, de megemlítette Észak-Amerikát és Dél-Afrikát, ahol számos eseményen lehetősége lenne elindulni. Az ultrafutó közösségek tagjai – köztük például a legendás spanyol terepfutó, Kilian Jornet – természetesen tárt karokkal fogadná a kétszeres olimpiai aranyérmes atlétát.

Runner’s World 2021/03 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/03 (digitális verzió)

Minden, ami a nyári futásokhoz kellhet! Természetesen, fókuszban az olimpia, hiszen az ország együtt szurkolhat majd a hazai sportolóknak: a címlapon Krizsán Xénia hétpróbázó, aki a magyar atlétika feltörekvő csillaga, de összeszedtük, mely magyar atlétákért izgulhatunk majd, és milyen korábbi sikereket értek el a korábbi ötkarikás játékokon. Sok érdekes és hasznos cikk mellett egy 5km-es mellékletet is találsz a lapban, ami edzéstervekkel együtt segít a kezdőktől kezdve azoknak, akik végre 20 percen belül szeretnék lefutni ezt a távot. Érdemes fellapozni! Még több információ: ITT

 

595 Ft

Az interjúban egyébiránt Kipchoge arról is beszélt, hogy a futás neki is szokott fájni olykor, elmesélte, hogy kiből nyer inspirációt akkor, amikor nincs kedve futni és mi az az örökség, amit szeretne hátrahagyni maga után, ha visszavonul a sporttól. Erre persze nem most kerül sor, rajongói örömére és megkönnyebbülésére egyelőre még jó pár versenyen láthatjuk őt, ahogyan történelmet ír a futásaival.