kerekes, kozak, toth

Csodás eredményekkel zárult a 128. Magyar Atlétikai Bajnokság a Nemzeti Atlétikai Központban

Forrás: atletika.hu
Mindenki izgatottan várta a Nemzeti Atlétikai Központ első hivatalos versenyét, a 128. Magyar Atlétikai Bajnokságot, amivel egyúttal a vb-re is lehetett kvalifikálni az atlétáknak.

Július 7-8-án rendezték az országos bajnokságot, ami egyúttal sporttörténelmi pillanat, hiszen az első verseny ebben a csodás létesítményben, és szuper eredmények is születtek!

Az első napon Márton Anita megnyerte a diszkoszvetést, Klekner Hanga Csenge pedig 4.40-nel a női rúdugrásban lett első. Moravcsik Angéla gerelyhajításban utasított mindenkit maga mögé, Palkovits István pedig 3000 akadályon aratott győzelmet!

A második nap is tartogatott izgalmakat és elképesztő eredményeket is. Kozák Luca remek formában van, mi sem bizonyította jobban, hogy 12.72-es eredménnyel megnyerte a 100m gátat, amivel a párizsi olimpia kvalifikációs szintjét is teljesítette. Tóth Anna U23-as országos csúccsal, 12.84-gyel szerezte meg az ezüstöt, és Luca öt évvel ezelőtt futott 12.86-os korosztályos csúcsát döntötte meg. Márton Anita a pénteki nap sikerei után szombaton a súlylökésben is diadalmaskodott, nagy reménységünk, Halász Bence pedig 77,52m-es dobással új magyar bajnok lett. Távolugrásban Bánhidi-Farkas Petra nyert, 200m-en Takács Boglárka 23.27-tel, 800m-en Kéri Bianka 2:02.97-tel.

Több atléta is duplázott az aranyéremmel, Takács Boglárka, Márton Anita, Kéri Bianka, Wahl Zoltán, Wagner-Gyürkés Viktória és Pap Kristóf két számban is meg tduták szerezni az első helyet. Gratulálunk mindenkinek és már alig várjuk a budapesti atlétikai világbajnokságot, ahol a magyar atléták mellett igazi világsztár sportolókat is láthatunk majd!

JEGYET ITT TUDSZ VÁSÁROLNI!