3 őszi saláta, amiket ha megkóstolsz, többé nem felejtesz el!
Beismerem, most már egyre kevesebb kedvem van a klasszikus nyári salátákhoz, a görög vagy vegyes verziókhoz, hiszen kezdenek íztelenek lenni a paradicsomok, a paprika... De most jött el a sütőtök szezonja, ott van az édesburgonya vagy a cékla is, amivel bátan gondolkodj, ha salátáról van szó.
Vegaként rengeteg saláta szerepel az étrendemben, igyszekszem színesen táplálkozni, variálni és új dolgokat, kombókat kipróbálni.
A következőket bátran tudom ajánlani!
Fuss gyorsan. Egyél lassan.
Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!
3995 Ft
4995 Ft
Az őszi favoritom: sütőtökös-fetás csodasali
Ezt bárkinek készítettem, odáig volt érte. Egyszerű, laktató, igazi ízorgia!
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
2 fej lilahagyma
1 feta sajt vagy valamilyen nagyon sós sajt
rukkola vagy bármilyen salátaféle
dió és tökmag
Olívaolja, citromlé, pici só és méz az öntethet
Süssd meg a sütőtököt, a húsát kockázd fel. Aprítsd fel a lilahagymát, pirítsd meg picit a tökmagot és a diót. Halmozd a tál aljára a rukkolát, mehet rá a hagyma, a kockázott sütőtök, morzsold rá a sajtot - bánj vele bőkezűen. Végül alaposan locsold meg az öntettel, majd mehetnek a tetejére a pirított magvak. Önmagában is csodafinom, de hús, például kacsa vagy libacomb mellé is egészen kiváló - pár éve kipróbáltam!
A többi szuper saláta receptjét a Runner's World oldalán találod!