Borítókép: Most végre tényleg megdőlhet a maratoni rekord? Eliud Kipchoge nekifut vasárnap!

Most végre tényleg megdőlhet a maratoni rekord? Eliud Kipchoge nekifut vasárnap!

Forrás: Getty Images
Tavasszal 25 másodperccel csúszott le a 2 órás rekordról, de most újra megpróbálja, csak a világrekorddal!

Egyéves intenzív felkészülési időszak után három sztár hosszútávfutó, a kenyai Eliud Kipchoge, az etióp Lelisa Desisa és az eritreai Zersenay Tadese a már-már lehetetlenre vállalkozott májusban, amikor megkísérelték megdönteni a maratonfutás 2 órás rekordját.Már maga a gondolat is sokakat ledöbbentett.

Rengetegen várták, és kísérték figyelemmel, nagyjából 19 millió néző látta élőben világ minden tájáról, ahogy a futók az idővel, a távval és önmagukkal birkóznak – végül a 32 éves Kipchoge-nak sikerül ugyan új rekordot beállítania, de a kétórás lélektani határról 25 másodperccel lemaradt.

Viszont, a történet itt nem ért véget!

De nem ám! Eliud Kipchoge ugyanis szeptember 24-én, vasárnap másodszorra is nekifut a rekordkísérletnek Berlinben! Ezúttal a maratoni világrekordot akarja megdönteni, és egyedül áll majd rajthoz a Nike Zoom Vaporfly Elite testreszabott változatában. A modellben a speckó hab biztosítja a kényelmes párnázást, a talp teljes hosszába épített karbonlemez pedig a cipő dinamizmusáért és hajlékonyságáért felel. Az Achilles kímélése céljából a talp 21 mm-es, amely 9 mm-es offsettel egészül ki. A lábfejet egy könnyed felsőrész öleli körbe, miközben a rugalmas sarokrész lendületben tartja a sportolót futás közben. A körülmények kimaxolva tehát, de vajon sikerül legyőznie önmagát és lehetetlent?

Mi nagyoj izgulunk, hogy most vajon sikerül-e, te nézed majd?