Borítókép: Ne aggódj, el lehet kerülni a téli túlevést és hízást!

Ne aggódj, el lehet kerülni a téli túlevést és hízást!

Forrás: Getty Images
Tudjuk, tudjuk, jönnek a céges bulik, családi kajálások, na meg a sok forralt bor és kürtős kalács. De nem feltétlen kell, hogy ez az időszak a hízásról szóljon!
  1. Az a tanács teljesen abszurd lenne, ha azt mondanánk, hogy a céges buliban ne kóstold meg a desszertet és csak salátát egyél, mert talán egy alkalommal menne, vagy ha mindegyiken, akkor is frusztrálttá válnál tőle, annak meg nincs értelme. Inkább arra figyelj oda, hogy ebben az időszakban a nap többi részében egészségesebben és mértékletesebben étkezz, mint egyébként, ezzel kompenzálva az elhajlásokat. A reggeli teljes kiőrlésű pirítóst cseréld le egy zöld turmixra, ebédre jöhet a saláta, és a nassolnivalók is csak magvak és gyümölcsök legyenek szigorúan.

  2. Télen mindenki hajlamos többet nasizni, de kérdezd meg magadtól minden egyes alkalommal, amikor a főétkezések között ennél: tényleg szüksége van rá a szervezetednek, vagy csak a szemed kívánja az irodai asztalon árválkodó kókuszkockát? Elég lenne talán egy alma is? Ez a kérdés, mostantól sose maradjon el!

  3. Ne hagyj ki étkezést. Olyankor a legnagyobb az esély hizlaló ételek felé fordulni, amikor éhezel, és gyorsan kell valami, hogy csillapítsd ezt. Soha ne maradjanak ki az étkezések, amelyeknél előre készülsz rá, hogy hasznos tápanyagokból álljanak! Még, ha nem is főzöl magadra, akkor is tudd, hogy mit és honnan fogsz megvenni például ebédre. Így kisebb eséllyel csábulsz el...

  4. A hidratáció nem csak egészségesebbé, de jobb futóvá is tesz, így biztosan tudod már, hogy mennyire fontos. Az agy szomjúságért és éhségért felelős területe egymás mellett van, így sokszor előfordul, hogy valaki összekeveri a két érzést, és ahelyett, hogy inna, inkább eszik. Azonban, ha folyamatosan figyelsz a folyadék-bevitelre, ez veled nem fordulhat elő!

Csak kitartóan!