futni, futás,

Burger King Ultra Lupa-tó: fantasztikus egyéjszakás kaland!

Forrás: Burger King Ultra Lupa-tó
Egy éjszakás kaland – a szlogen telibe talált!

Az első alkalommal megrendezett Burger King Ultra Lupa-tó sok szempontból is különleges eseménye volt 2021. július 16-17-én a magyarországi hobbifutóéletnek. Az igazán különleges szervezői megoldást az jelentette, hogy az ultratávokon induló versenyzőket, a kísérőket, autókat a Tahitóthfalu - Váci komp szállította át folyamatos fordulókkal a pesti oldalra, hogy a részvevők aztán a szobi fordítóponttól a Megyeri-hídon át visszafussanak a nagyszerű versenyközpontba, a Lupa Beachre. A verseny kapcsán kikerülhetetlen téma, hogy a 109 kilométeres kihívásra vállalkozó egyéni futók és a csapatban teljesítők, valamint a Burger King Ultra Lupa-tó staffjai nem sokkal éjfél után a nyár egyik, ha nem a legnagyobb viharában álltak helyt.

Az ultrafutók legendás kitartásának köszönhetően kevesen döntöttek a verseny feladása mellett
mondta a versenyt szervező Maratonman versenysorozat sportigazgatója, a Balatonman vezetője, Zelcsényi Miklós.

"A célba érés után többen megjegyezték, nem gondolták volna az éjszakai viharról, hogy ennyire félelmetes lehet, ugyanakkor fantasztikus, sőt életre szóló élményt is jelentett számukra ez a próbatétel.”

Pénteken tehát 50, illetve 109 kilométeren vették be a futók a Dunakanyart, míg szombaton a rövidebb távok szerelmesei lepték el a Lupa Beachet, ráadásul nem csak futva, hanem úszva is, így elmondható, hogy a Beach Run és Swim Run, valamint az újdonságnak számító REGIO Kölyök Körök versenyszámokkal a szervezőcsapat sikeresen benépesítette a Lupa tavat, valamint a Dunakanyar környékét futókkal. Mindezt azért is érdemes kiemelni, mert a Maratonman és a Balatonman – elsőként az „aszfaltos”, hosszú távú kihívásokat is rendező versenyszervezők között – a Burger King Ultra Lupa-tó eseményeit is műanyagpohár-mentesen, azaz abszolút zöld szemléletben bonyolította le, s ennek szellemében az esemény méltó vendége is volt a Dunakanyar kapujában fekvő településeknek.

A frissítés amúgy is sarokpontja volt a rendezvénynek, a zömében éjszakai futásnak, hiszen az egyéni és a csapatrajt, így tehát a táv első fele végig kánikulában zajlott, a hőségben is futó sportolók frissítésében a Primavera ásványvíz segített kifogyhatatlanul, míg a a célba érkezőket ajándék Varga bor, valamint a Dreher24 alkoholmentes verziója várta.

futni, futás,
Forrás: Burger King Ultra Lupa-tó

S ha már a befutó…

Pénteken este nyolc órakor (már igazán kellemes futóidőben) a félmaratoni táv teljesítői rajtoltak el, s a nyárestében a kicsivel több mint huszonegy kilométeres távot, valamint az ötven kilométert lefutó célba érkezők kapták a legnagyobb figyelmet; a 109 kilométeren szereplők éjszaka és szombaton hajnalban lépték át a célvonalat.

Végezetül a versenyről néhány érdekesebb számadat:

  • A váltópontokon 200 kilogramm jég várta a futókat
  • 3 tonna hűtött víz állt rendelkezésre
  • 200 kilogramm banán fogyott el
  • 3 teherautó szállított a váltó- és frissítőpontokra
  • 100 tagú staff dolgozott a 109 kilométeres távon

Eredmények

109 km, nők: 1. Breierné Huber Melinda (10:51:28 óra), 2. Bálint Ildikó (11:04:09), 3. Fehérvári Katalin (11:07:07). 109 km, férfiak: Csécsei Zoltán (9:04:35), 2. Cserpák Tamás (9:36:36), 3. Szedlák Csaba (9:49:21). 50 km, nők: 1. Kovács Nóra (4:32:41), 2. Kardos Dóra (4:50:57), 3. Lak Tünde (4:53:13). 50 km férfiak: 1. Beda Szabolcs (3:21:54), 2. Kohári Szabolcs Gábor (3:33:06), 3. Barbi János (4:14:30) – részletesebb eredmények a www.runtiming.hu oldalon