Borítókép: Licitálj egy egyedi sportrelikviára és támogass apró hősöket!

Licitálj egy egyedi sportrelikviára és támogass apró hősöket!

Forrás: BÁV
Hamarosan megnyitja kapuit az év legjobban várt művészeti eseménye, a BÁV kétnapos karácsonyi művészeti aukciója, amelyen pompás, egyedi ékszerek, luxusórák, értékes festmények, sőt, történelmi kincsek és egy sportrelikvia is gazdára találhat.

Ahogy közeleg az év vége, úgy készülődik a BÁV az esztendő egyik legragyogóbb eseményére, a 82. Művészeti Aukcióra. Az idén 250 éves fennállását ünneplő vállalat, különleges karácsonyi aukcióját egyedi, lenyűgöző tárgyakkal teszi felejthetetlenné. Az aukcióra gondosan kiválasztott közel 700 tétel izgalmas kavalkádot kínál azoknak, akik keresik a különlegességet és szépséget: az antik és modernebb márkás ékszerek, luxusórák és festmények mellett egyedi kincseket is találhatunk.

Az egyik ilyen, számunkra is különleges tárgy egy sportrelikvia, amely az első nap nyitótétele lesz: ez pedig nem más, mint egy Keleti Ágnes saját kézjegyével ellátott sportpóló. A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, aki jövő januárban ünnepli majd 103. születésnapját, nemcsak a legidősebb élő olimpikon, hanem a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok is a világon. A magyar tornasport legeredményesebb versenyzője 46 alkalommal nyert magyar bajnokságot és hétszeres csapatbajnok –a sportpóló eladásából származó teljes összeget a krónikus és súlyos beteg gyerekeket támogató Bátor Tábornak ajánlja fel a BÁV.

Forrás: BÁV
Nagyításhoz kattints a képre!

Az esemény méltó zárásaként kalapács alá kerül az a bőrborítású, sárgaréz veretekkel és a magyar korona zománcozott képével díszített, selyemmel bélelt könyv is, amelyet a Főrendiház – a magyar országgyűlés felsőháza – ajándékozott Erzsébet királyné, azaz Sissi részére, koronázásának 25. évfordulója alkalmából. Az 1892-ben készült díszkötésű üdvözlő levél szövegét Erzsébet királyné magyarok iránt érzett szeretete ihlette.

Forrás: BÁV

A 82. Művészeti Aukció összes tételét a 2023. november 25. és december 3. között rendezett aukciós kiállításon lehet megtekinteni a megújult BÁV ART Aukciósház és Galériában, a kétnapos aukciónak pedig a MOM Kulturális Központ Kupolaterme ad majd otthont 2023. december 5-én és 6-án, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár a BÁV.

Nézd meg az alábbi videót!

_

További információ a 82. Művészeti Aukcióról >> itt található!