Nagy Adri,Futás

Nagy Adri: Engem a futás kikapcsol, feltölt és inspirál

Forrás: Nagy Adri
A gyönyörű magyar énekesnő, színésznő 11 éve fut, és a szülés után is hamar visszatért kedvenc mozgásformájához. Adri túl van már pár félmaratonon is, és szívesen mesél egyik nagy szenvedélyéről.

Mióta futsz?

Már 11 éve! 2009 őszén volt az első félmaratonom. Abban az évben kezdtem komoly életmódváltásba. 2009-ben jelent meg a Szinglik éjszakája című dalom, és amikor visszanéztem a premieren a rólam készült képeket, rájöttem, mindenképp edzenem kell. Bár sosem kedveltem a futást, az iskolai teszteken mindig rosszul teljesítettem, muszáj volt találnom valamit, és ez tűnt olyannak, ami a legjobban beleilleszthető a napirendembe.

Mi a legnagyobb futósikered?

Túl vagyok 4 félmaratonon. Az elsőre 9 hónapot készültem, de nem volt elég, sokkoltam vele a szervezetemet, be is lázasodtam utána. De teljesítettem! Azóta viszont sokkal tudatosabb vagyok. A két legutóbbit kihagytam a szülés miatt, de igyekszem újra formába lendülni.

futás,edzés
Forrás: Nagy Adri

Mennyit futsz és milyen terepen?

Nálam a terep és az aszfalt vált be, szerencsére kevert pályán tudok futni Budán. A szülés előtt megvolt a heti többszöri 10K, most igyekszem a heti 2x5-8K-t beiktatni. Ha jó az idő, a futóbabakocsival indulok neki, a kutyánk is jön velünk, de sokszor csak egyedül nyomom le ezt a távot.

Mennyire figyelsz az életmódodra az edzés mellett?

2009 óta nagyon tudatosan étkezem, de nem diétázom, mert nem hiszek benne. Egészségesen étkezem, a sport és az étkezés egyensúlyára törekszem. Nem vonom meg magamtól a finom falatokat, de ezt igyekszem edzéssel kompenzálni. Nem diétázom, egészségesen élek!

futás,edzés
Forrás: Nagy Adri

Ki az, akire felnézel, ha szóba kerül a futás?

Nagyon szeretek követni sportoló anyukákat, rendkívül motiválóan hatnak rám, és én is örülök, ha azzal, hogy kiteszek magamról egy futós képet, erőt adhatok másoknak.