kutya

4 lecke egy vak szuperkutyától, amit futóként jó tudni

Forrás: instagram/blindhund
A Wonder, vagyis “Csoda” névre keresztelt kutya sokat taníthat minden futónak!

Wonder története 2015-ig nyúlik vissza, ekkor döntötte el két futó, Daniel és Tina Weissauer, hogy örökbefogadják. Nevét Stevie Wonder után kapta. Mióta a családhoz került, már rájöttek a gazdái, hogy szuperképessége van, ugyanis annak ellenére, hogy nem lát, bárhol képes sprintelni, olyan helyeken is, amiket még nem ismer. A terepfutás a kedvence - nincs ez másképp a gazdáival sem, ezért Tina és Daniel össze is gyűjtötték, mit tanulhatna minden futó Wonder kutyától:

Nem kell mindent előre látnod

Annak ellenére, hogy a terep ismerős, még az időjárás miatt változhat - lehetnek gödrök, ahol addig nem voltak, vagy bukkanók. Wondert ez nem állítja meg - és általában talpra is érkezik.

Úgy fuss, mint ha senki nem látna

Wonder nem tudja, hogy mások látják. Úgy galoppozik, mint egy ló, néha nagyokat ugrik, de amikor fut, nem számít semmi. Általában mindig kedvesen reagál, még akkor is, ha más kutyák megugatják.

Nincs gond a sötéttel

Wonder számára mindig sötét van, de ez nem kifogás arra, hogy elmenjen futni - szóval neked se legyen az, csak készülj fel arra, hogy biztonságosan tudj futni ilyenkor is.

A feltétel nélküli szeretet ebben az esetben is fontos

Wonder nem mindig viselkedik jól, de mindenre szeretettel reagál. Folyamatosan próbálkozik, mindig optimista, emiatt pedig nem lehet haragudni rá.

Olvasnál még a témában?