kutya,félmaraton

Megható: Érmet kapott a félmaratont teljesítő kóbor kutya!

Forrás: Facebook
Biztosan emlékeztek még Gobi, a híressé vált kóbor kutya történetére. A kutya egy, a Góbi-sivatagban megrendezett ultramaratonon csapódott az egyik futóhoz, aki ezt követően örökbe is fogadta. Most egy hasonlóan megindító történetre bukkantunk.

Senki nem szereti azokat a futókat, akik belógnak a versenyekre. Az már más tészta, ha egy négylábú csatlakozik a kétlábú futókhoz. Pontosan ez történt az Ellery Brookman félmaratonon, amit július végén rendeztek meg Ausztráliában.

A verseny egy koordinátora az ABS News-nak elmondta, hogy volt egy kóbor kutya, aki a rajtot követően együtt indult a versenyzőkkel és végig követte az útjukat. Az egyéves Stormy nevű kutyus két és fél óra alatt ért célba a félmaratonon - valószínűleg sokkal jobb időeredménye lett volna, ha a frissítőpontokon nem üdvözölt volna mindenkit annyira lelkesen.

A versenyt követően a kutyust egy közeli menhelyre vitték, a verseny szervezői pedig meglátogatták és még érmet is kapott:

kutya,félmaraton
Forrás: Facebook, NIGEL HUNTER
Stormy a verseny egyik munkatársával és a jól megérdemelt éremmel.

Egyelőre még keresik Stormy valódi gazdáját, de ha nem lesz meg, akkor sem kell félnie, mivel az egyik induló nagyon szeretné hazavinni. Szurkolunk, hogy minél hamarabb aktív és szerető családja legyen a kutyának, akik támogatják a futásban is!

Olvasnál még a témában?