Borítókép: Guinness-rekord nadrágkosztümben: az elegancia félmaratoni rekordot hozott ennek a futónőnek

Guinness-rekord nadrágkosztümben: az elegancia félmaratoni rekordot hozott ennek a futónőnek

Forrás: TIMOTHY ANAYA/MINISTRY OF SUPPLY
Karoline Skatteboe megdöntötte a nadrágkosztümben való félmaraton teljesítésének világrekordját. Május 6-án, a Providence Rhode Races félmaratonon ez sikerült is neki, mert 1:29.14-es eredménnyel ért célba.

A futó egyébként indult az idei (az időjárás miatt hírhedtté vált) Boston Maratonon is, ahol 3:03-as idővel futott át a célvonalon. Ekkor döntötte el, hogy a következő versenyét különleges módon szeretné teljesíteni.

Az öltözékét a nyakkendő és az öv tette teljessé, de úgy tűnt, a ruhák egyáltalán nem lassították le. Skatteboe egyébként Norvégiából származik és egy bostoni cégnek dolgozik. Annak ellenére, hogy a munkahelyén elengedhetetlen a csinos viselet, futni még sosem próbált benne.

futás,világrekord, Guinness-rekord
Forrás: TIMOTHY ANAYA/MINISTRY OF SUPPLY
Skatteboe és párja, Gihan Amarasiriwardena a verseny után. (A férfi is rekorder volt öltönyben futásban).

A futó szerint az egyetlen problémát az időjárás jelentette, hiszen viszonylag meleg volt, ezen pedig nem segített a több rétegnyi ruha. A Guinness szabályzata szerint pedig az ehhez hasonló rekordkísérletek során semmit nem lehet változtatni az öltözéken, így Karoline még a blézere gombját sem gombolhatta ki és annak ujját sem hajthatta fel.

Egyébként a hagyományos futócuccban teljesített legjobb félmaratoni eredménye 1:17, így kicsit csalódott volt, hogy több mint 10 perccel később ért célba. Azt mondta, csak akkor próbálkozik ismét öltönyben futással, ha egy másik nő megdönti a rekordját.

Te egyébként indulnál így versenyen?

Olvasnál még a témában?