futás, Kozák Luca

Kozák Luca kiesett a 100 méteres női gátfutás elődöntőjéből, de sportszerűségből jelesre vizsgázott

Forrás: Michael Steele/Getty Images
A magyar sportolónő ugyan kiesett az elődöntőből, de megmutatta, hogyan is viselkedik egy igazi sportember akkor is, amikor nem alakulnak a legjobban a dolgok egy versenyen.

Kozák Lucának fel kellett adnia a versenyt a női 100 méteres gátfutás elődöntőjében, mert fennakadt a hetedig gáton. A magyar bajnok a következőket nyilatkozta a verseny után a futásáról:

Nem volt olyan jó a rajtom megint és ilyenkor csak menni akarok előre és nyilván nem magamra figyeltem, hanem minden másra, hogy minél hamarabb odaérjek. Nagyon letalpaltam, ki is billentem úgy, hogy nem tudtam továbbmenni. Kell egy pár nap, hét, hónap, hogy ezt rendbe tegyem magamban. Nagyon nagy önbizalommal jöttem ide és vissza szeretném szerezni majd ezt az önbizalmat. Tudom, hogy többre vagyok képes, mint amit ebben a szezonban megmutattam. Érzem és tudom, hogy jobb a formám, mint ezek a futások és szeretném bebizonyítani 3 év múlva, vagy jövőre a világbajnokságon, hogy van helyem a legjobbak között
idézi Lucát az MTI.

Luca ugyan kiesett a versenyből, de azt tökéletesen megmutatta, hogy emberségből jelesre vizsgázott - hatalmas tapsot kapott Tokióban. A magyar sportolónő a táv közepén elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik akadályt már nem tudta átugrani, leült és sírva fakadt, közben a többiek célba értek. Ám a jamaicai Yanique Thompson is itt esett el, sőt, másodpercekig feküdt a gát alatt. Luca felállt, felsegítette, és együtt mentek le a pályáról - a nézők pedig tapsviharral jutalmazták Lucát.

A magyar lány gesztusáról a fotók a Twitteren is elterjedtek, és büszkén mondhatjuk, Luca bemutatta, miről is szól valójában egy ilyen sportverseny. Le a kalappal előtte!