Borítókép: Róla érdemes példát venni! A tengerészgyalogos, aki lábprotézissel fut 31 maratont

Róla érdemes példát venni! A tengerészgyalogos, aki lábprotézissel fut 31 maratont

Rob Jones nem hagyja, hogy a tragédia meggátolja céljai elérésében.

Már egy maraton teljesítése is bizonyítja, mennyire erős vagy testileg és lelkileg - de egy futó 31-et szeretne futni egy hónap alatt, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a sérült veteránokra.

Rob 2010-ben került Afganisztánba, ahol megváltozott az élete. Feladata ugyanis a taposóaknák felkutatása volt, ez okozta a sérülését.

Mindkét lábát amputálni kellett, de ez nem szabott gátat abban, hogy hihetetlen sportteljesítményeket érjen el. 2012-ben a paralimpián is indult, ahol bronzérmet szerzett evezésben. 2014-ben pedig Maine-ből Kaliforniába bringázott, így gyűjtött 126.000 dollárt a veteránoknak.

Legújabb terve pedig az, hogy 31 nap alatt 31 maratont teljesít.

„Szerintem ha valakinek szembe kell néznie egy tragédiával, érdemes a megváltozott körülményeket arra használni, hogy erősebb legyen az ember”
nyilatkozta.

Rob a Hyde Parkból indult múlt héten, ezt követően Philadelphiában, New Yorkban, Bostonban, Torontóban, Detroitban és még 25 amerikai nagyvárosban áll majd rajtvonalhoz.

„A katonaságban azt tanultam meg, hogy a feladatom a legfontosabb. Az én feladatom pedig az, hogy segítsek a veteránoknak.”
mondta.

Az biztos, hogy szurkolunk neki!

Szükséged lenne még egy kis motivációra?