Borítókép: Szuper motiváció ez a virág, ami elpusztul, ha nem sportolsz!

Szuper motiváció ez a virág, ami elpusztul, ha nem sportolsz!

Forrás: Phabit
Igen, jól olvastad!

Vannak napok, amikor hihetetlenül nehéz megtalálni azt a kezdőlökést, ami ahhoz kell, hogy felvedd a cipőd és elmenj futni. Ilyenkor jöhet jól például a Phabit nevű növény és applikáció kombója, ami segíthet abban, hogy egészségesebb szokásokat alakíts ki és ne hagyd ki az aznapi edzést.

A növényt Jen-Hsien Chiu tervezte és lényege, hogy a viselkedésednek megfelelően táplálja az üveghengerbe ültetett virágot.

Forrás: Phabit

Az applikációban van egy személyiség teszt is, mely megvizsgálja a különböző helyzetekben jelentkező reakciódat, aztán ennek megfelelően sorol be egy csoportba, ahol az eredményed alapján kapsz kihívásokat. Természetesen azt is tudja, hogy épp otthon, vagy a konditeremben vagy-e és méri, hogy mennyi időt töltesz mozgással.

Az alkalmazásban meg kell adnod az alvásod mennyiségét, az étrended és az edzéseid számát is. Minél eltérőbbek az eredményeid a megszokottól, annál nagyobb bajban lesz a virág, mivel csak akkor kap fényt és vizet, ha sikerül fenntartanod a jó szokásaidat. Tulajdonképpen a mozgással táplálhatod.

A tervezője elmondta, hogy szerinte az élettelen tárgyakkal kevésbé lehet fenntartani a motivációt, míg egy élőlényért már képesek vagyunk jobban küzdeni, ezért is döntött úgy, hogy a növény a legjobb választás erre a célra.

Neked mi a véleményed? Kipróbálnád?

Ha kell még egy kis plusz motiváció: