Borítókép: Sztárfellépőkkel, szuperdöntőkkel és egyedi ajándékkal várja a nézőket az atlétikai vb nyitónapja

Sztárfellépőkkel, szuperdöntőkkel és egyedi ajándékkal várja a nézőket az atlétikai vb nyitónapja

Forrás: Budapest 2023 Zrt.
Egy hónap múlva kezdődik Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. A szervezők bejelentették, hogy a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban zajló világversenyt augusztus 19-én este sztárfellépőkkel, a nyár legnagyobb bulijával nyitják meg, az első nap nézői pedig egyedi ajándékot kapnak. A vb-re eddig 250 ezer jegyet adtak el: a hatalmas érdeklődés nem véletlen, hiszen itthon és a nemzetközi versenyeken sorra megdőlő rekordok azt jelzik, hogy minden idők egyik legizgalmasabb atlétikai vb-je várható Budapesten.

Augusztus 19-én ünnepélyes megnyitóval kezdetét veszi Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság. Több mint 200 országból 2000 atléta érkezik hazánkba, hogy a több százezer szurkoló és több mint egymilliárd tévénéző előtt megküzdjön a győzelemért. Az atlétikai világbajnokság a harmadik legnagyobb sportesemény az egész világon, de 2023-ban, amikor sem nyári olimpiát, sem foci vb-t nem rendeznek, ez lesz a legnagyobb.

A különleges eseményhez méltóan sztárvendégekkel és meglepetés ajándékkal várnak a szervezők minden nézőt a vb első napján, augusztus 19-én az esti programon. A nyitónapon, csakúgy, mint az atlétikai világbajnokság minden egyes napján három döntőt láthatnak a nézők a Nemzeti Atlétikai Központban.

„250 ezer jegyet adtunk el eddig és egyre nagyobb az érdeklődés a vb iránt – mondta Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. „Azzal, hogy az utolsó hónapba léptünk, gyakorlatilag elkezdődött a történelmi sportesemény. Folyamatosan érkeznek a sporteszközök, a televíziós közvetítésekhez szükséges berendezések és a stadion lassan elnyeri a világbajnokságon látható pompáját” – tette hozzá.

A budapesti vb minden idők egyik legizgalmasabb versenyének ígérkezik. Az utóbbi hetekben világcsúcsok és Európa-csúcsok sora dőlt meg olyan számokban, amikben évtizedek óta elérhetetlenek voltak, mindez pedig azt vetíti előre, hogy az atlétika világsztárjai óriási küzdelmekre készülnek Budapesten.

A vb-n 30 magyar atléta indul, az időrendet pedig úgy alakították ki, hogy minden este pályára lép magyar versenyző, akinek a hazai közönség szurkolhat.

Forrás: Budapest 2023 Zrt.

A nyitónapon kezdi a versenyzést például Halász Bence, világbajnoki bronzérmes kalapácsvető, a világbajnokság egyik nagy esélyese. Szintén az első este szurkolhatunk a vb egyik legizgalmasabb versenyén, a 4x400 méteres vegyes váltón, amely az egyetlen olyan versenyszám az atlétikában, amiben nők és férfiak együtt versenyeznek. Aki pedig a világ leggyorsabb embereire kíváncsi, annak is hatalmas élmény lesz a vb nyitány, augusztus 19-én lépnek színre ugyanis a férfi 100 méteres síkfutás világsztárjai.

A pontosan egy hónap múlva kezdődő atlétikai világbajnokságra korlátozott számban továbbra is kaphatók belépők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek már 3000, az esti programok belépői pedig már 6900 forinttól elérhetők.