Iratkozz fel hírlevelünkre!
Magazin előfizetés

Futótémák az Instán – Megmozdulni fontos ügyekért: jótékony sportolás és adománygyűjtés

jótékony futás
Szakértőink

Csanya

Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.hu alapítójaként is ismerhettek. Sokak szerint egyszemélyes felelőse vagyok a versenyeimen rendszeresen ismétlődő esőnek, sárnak, kánikulának (ez természetesen alaptalan pletyka csupán). Másfél évtizedes terepfutó (és esőtáncos) múlttal várom kérdéseiteket. 

Frányó Eszter

A táplálkozásnak önmagában nincs teljesítményfokozó hatása, de ha nem megfelelően viszed be a tápanyagokat, azzal nagyban ronthatsz a teljesítményeden. Dietetikusként az a célom, hogy kihozzam belőled a maximumot, méghozzá olyan személyre szabott tanácsokkal és étrenddel, amiben nem hagyom figyelmen kívül azt sem, hogy mi a kedvenc ételed. Fordulj hozzám bizalommal.

Fülöp Tibor

Az edzőképzést és teljesítménydiagnosztika képzést Németországban végeztem. A LifeLike Egészségügyi és  Mozgásdiagnosztikai Központ sportlabor vezetőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom. A Testnevelési Egyetemen a kerékpáros edzőképzés szakvezetője, 2002 óta szaktárgyi oktatója vagyok. Szabadidőmben hegyivezetőként és barlangkutatóként tevékenykedem.

Gadányi Bálint

Pécsen végeztem testnevelő-edző szakon. Gyerekkorom óta sportolok. Több sportágat is versenyszerűen űztem. A leghosszabb időt atlétaként töltöttem el. Magasúgróból lettem középtávfutó, majd a hosszabb utcai versenyek kezdtek el érdekelni. 2009-ben egy komoly betegségből való felépülés melléktermékeként a triatlonban kerestem a megújulást. Azóta 9x teljesítettem az ironman távot. Legjobb maratoni időm: 2:54, a legjobb ironman időeredményem pedig: 9:48. 

Garas Attila

Triatlon és futóedző vagyok. Évek óta állóképességi sportolókkal foglalkozom, legyen az triatlonista, terepfutó, vagy éppen kerékpáros. Sporttudományos alapokon álló versenyfelkészítéseim középpontjában mindig a sportolóim és a céljaik állnak. Hiszem, hogy a felnőttkori sport, is űzhető magas szinten, optimális időkihasználással, egyensúlyban az élet más területeivel. Évek óta publikálok szakmai lapokban, és több tudományos kutatásban is részt veszek. Folyamatos önképzésemnek köszönhetően én voltam hazánk első IRONMAN licensszel rendelkező triatlonedzője, és két éve én írom a Balaton átúszás felkészítő edzéstervét is.  

Janota Zoltán 'Johnny'

A triatlon az életem fontos része több mint 26 éve. Ez idő alatt szerzett 13x ironman finisher-, 2x féltávú-, és 5x Somogy Megyei Duatlon Bajnoki címemmel rengeteg értékes tapasztalatot szereztem a fizikai és mentális felkészülésben. Kétdiplomás edzőként, Spinning- és TRX oktatóként segítem sok sportoló, vállalatvezető és átlagember minőségi sportolását, céljaik elérését itthon és külföldön. A BioTechUSA állóképességi szakértőjeként, cikkíróként és tesztelőjeként a táplálék-kiegészítők világában is igyekszem hatékony támogatást nyújtani mindenkinek.

Kiss Áron

Erőnléti edzőként hat sportág versenyzőivel foglalkozom egyéni- és csapatszinten egyaránt, a hobbisportolóktól a kétszeres olimpiai bajnokig. Négy éven keresztül dolgoztam egy labor szakmai vezetőjeként, ahol több száz sportoló felméréseit elemezve gyűjtöttem tapasztalatot döntően állóképességi sportokban.  Mindig is érdekelt, hogy milyen változtatásokkal nyújthat valaki jobb teljesítményt, vagyis melyek azok a tényezők, amelyek gátolhatják egy még jobb eredmény elérésében.  Aktív sportolóként a módszereket természetesen magamon is lelkesen tesztelem, legyen szó futásról, kerékpárról vagy általános erőnlétről. A futás több mint húsz éve része az edzéseimnek, elsősorban a 10km körüli versenytávokat kedvelem.  Az adidas Runners csapatával tapasztalatainkat felhasználva törekszünk arra, hogy edzéseinken minden résztvevő saját szintjén a legtöbbet profitálhassa, hatékonyan és egészségesen haladhasson tovább céljai felé.

Kis-Soós Zsanett

Hazánk legrégebbi egyesületének, a Magyar Athletikai Club tagjaként, többszörös korosztályos magyar bajnokként, válogatottként és amerikai egyetemi sportösztöndijasként a versenysportban szereztem meg a legfontosabbat, ami az futáshoz szükséges lehet: a tapasztalatot. A legjobb félmaratoni időm: 1:17, és erre nagyon büszke vagyok. Az edzősködés, és az amatőr futókkal való foglalkozás alapjait már a Margitszigeti Atlétikai Club, illetve a NIKE Futóklub keretein belül sajátítottam el. Amikor kamaszkoromban elkezdtem futni, sokan egyszerűen nem értették, hogy miért ragadok nap mint nap futócipőt. Mára szerencsére változott a világ, sokszor ugyanezek az emberek keresnek fel, hogy segitsek nekik a fejlődésben, továbblépésben. Hihetetlenül jó érzés, hogy aktív részese lehetek annak a folyamatnak, amikor az "unalmas, monoton, értelmetlennek" tartott futás lassan-lassan trenddé, menővé, divatossá válik.

Liebscher László

Liebscher László vagyok. Világéletemben a kihívások vonzottak, emiatt kezdtem el foglalkozni a pulzusvarianciával és a regenerációval. 4 éve foglalkozom napi szinten pulzusvariancia elemzéssel és (amatőr, félprofi és profi, elit) sportolók stressz-regenerációs profil- és életmód elemzésével. Én magam maratoni távokat futok, azokra készülök. Rendszeresen tartok konferenciákon, edzőképzésekben, szakmai fórumokon, egyetemeken előadást a regeneráció központú edzésterhelésről és a regeneráció fontosságáról, mérhetőségéről. Pulzusvariancia témakörben zárt és nyílt képzéseken igyekszem a tudásmegosztásban is aktívan részt venni.

Lőrincz Olivér

Testnevelő és kerékpáros mesteredző vagyok. Az utóbbi bő 10 évben már a futásban mélyültem el igazán. Én magam is aktívan terepfutok, többek közt az utóbbi 10 évben megszakítás nélkül részt vettem az UTMB valamelyik versenyén. Edzői karrieremben az 5x megnyert Spartathlonra és a 24 órás világbajnoki címre vagyok a legbüszkébb.

Lubics Szilvia

Lubics Szilvia vagyok, 3 kamasz srác anyukája, fogorvos, ultrafutó. 7 éve indulok 200 km-nél hosszabb versenyeken, főleg aszfalton versenyzek. 3-szor nyertem Spartathlont, egyszer Milano- Sanremot, ami Európa leghosszabb futóversenye. Nyolc 24 órás versenyem közül, egy kivételével mindig 200 km fölött futottam. 6 és 12 órás futáson tartom az országos csúcsot. Bár a futás nagyon fontos az életemben, imádom a munkámat és a legbüszkébb a családomra vagyo

MacPherson Éva

Egészség és táplálkozás terapeutaként az egészségmegőrzés természetes módjaiban és az IR életmódban szeretnék segíteni. Készen kapott tervek helyett gondolkozni tanítalak meg!

Markocsán Sándor

Többszörös magyar korosztályos, és mezei csapatbajnok futó voltam. Legjobb eredményeim: 5000: 14:05, 10000: 29:17. (van még 2:39-es maratonom is, ami csak azért is különös, mert 17 (!) évesen futottam). A Nike Futóklub edzője vagyok, de sok egyéni tanítványom is van a #sanyoszistallo égisze alatt.

Pulay Szilvi

Tapasztalatból tudom, hogy a testmozgás nem csak a testet, de a lelket is felüdíti. Kezdetben 3-4 éven át az alakformáló aerobik edzések jelentették számomra a fő csapásirányt, jelenleg ezek mellett rendszeresen tartok köredzést, funkcionális tréninget. Szerintem fontos, hogy a havi edzésprogram kiszámítható, de változatos legyen. Fontosnak tartom a helyes táplálkozást, hiszen elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, így szívesen adok tanácsot ebben a témában is.

 

Rajnay Kata

Gyógytornász, manuálterapeuta, SMR-, Kinesio tape terapeuta vagyok. 2010-ben végeztem el az egyetemet, és saját sportmúltamból és a korábbi sérüléseimből adódóan a sportrehabilitációval kezdtem foglalkozni és abban az irányban kezdtem fejleszteni is magam. Az utóbbi években rengeteg futó-, triatlon-, fitnesz- és strandröplabda rendezvényen fordultam meg, mint terapeuta. Ebből adódóan rengeteg olyan hobbi-és élsportolóval találkoztam és találkozom azóta is nap mint nap, akiknek akut vagy éppen hosszú ideje fennálló, krónikus panaszaik vannak. Szeretnénk a lehető legtöbb sportembernek segítséget adni a bemelegítés-, a helyes edzés kivitelezés- és a megfelelő levezetés területein. Ebben lehetek segítségedre csapatommal, akik válogatott szakemberek a prevenció, rehabilitáció-, sportspecifikus rehabilitáció és a megfelelő ergonómia, ezáltal az újra sérülés megelőzésének témáiban.

Sipos Fanni

Szerencsés vagyok, mert szülés után visszatért kismamától – 3 órás maratonistán át- ultrafutók felkészítését vittem már végig. A munkám így igazán változatos, más és más kihívásra lelek a különböző edzéstervek írásában. Tanulmányaimat /Testnevelési Egyetem-Humánkineziológus/ a gyakorlatban is alkalmazom, több ezer teljesítménydiagnosztikai vizsgálat van a hátam mögött. Nagy segítség a felkészülésben a sporttudományos szemlélet. Edzőként nagyon fontosnak tartom, hogy a modern eszközök mellett a régi iskolát is tudjuk alkalmazni. A laptop - online edzésterv világából ki kell tudni lépni, és a pálya mellett kiolvasni azokat amit a görbékből nem lehet. Hiszen a mozgás és a technika javításához szükséges a személyes edzői jelenlétem.

Szántó Nelli

Gyermekkorom óta a sport határozza meg az életem. 12 évig versenyeztem triatlon és országúti kerékpár sportágakban, majd az egyetemi évek beköszöntével felhagytam az élsporttal, de a mozgás szeretete továbbra is a mindennapjaim része maradt. A Testnevelési Egyetem testnevelő-úszó és triatlon-edző, illetve testnevelő-gyógytestnevelő szakain szereztem meg diplomáimat. Jelenleg személyi trénerként, azon belül főleg amatőr futók és triatlonosok edzőjeként tevékenykedem. Remélem, hogy a segítségemmel minél többen megtapasztalják az élményt, hogy milyen felelmelő érzés, amikor elérhetetlennek tűnő álmokat váltunk valóra önmagunk leküzdésével.

Szilágyi Tibi

12 éve dolgozom futóedzőként. A Sportlabor mellett több mint hét évig voltam a tatai Nike Futóklub edzője, majd a Tatai Atlétikai Klubnál folytattam a munkámat. 2016-tól az Ensport színeiben segítem a futni vágyókat személyre szabott edzéstervekkel és tanácsokkal. A teljesítményfokozásnak mind az elméleti, gyakorlati és emberi összetevőit ugyanúgy fontosnak gondolom, így mindhármat szem előtt tartva próbálom futóimmal együtt, közösena legtöbbet kihozni belőlük. Számomra a sport sohasem lehet teher, csupán eszköz önmagunk megvalósításához, és saját korlátaink legyőzéséhez.

Vajda Zsuzsa

Középiskolás korom óta szeretem a futást, komolyabban az egyetemi éveim alatt kezdtem el edzeni. A futás szakmai részével 2005 óta foglalkozom, edzőm, Dr. Török János hatására, aki kiváló szakember és nagyszerű pedagógus. A Brescia Maratonon elért 2 óra 44 perces eredményemre vagyok a legbüszkébb. A Margitszigeti Atlétikai Club és Nike Futóklub edzőjeként célom a lehető legtöbb emberrel megszerettetni ezt a sportot.

 

Zsirai Eszter

2010-ben végeztem a Testnevelési Egyetem testnevelő tanár-rekreáció szakán. Egyetem után úszásoktatással foglalkoztam és elvégeztem a középfokú triatlon edzői tanfolyamot. Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, ezután számos akadályfutó versenyen értem el előkelő helyezéseket. Mára már a sport csak hobbi, de a Träningben és egy óbudai iskolában testnevelő tanárként a mai napig a sport az életem. Továbbra is célom, hogy megszerettessem a sportolást gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Zsirai Milán

Erőnléti edzőként tevékenykedem a Träningben. 2014-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen, ezután kezdtem meg az edzői pályafutásomat. 12 évig versenyszerűen triatlonoztam és számos nemzetközi versenyre eljutottam válogatott színekben. TF-es tanulmányaim mellett tagja voltam a TFSE atlétika szakosztályának középtávfutóként. Az aktív versenyzést azóta abbahagytam, ma már csak hobbi szinten sportolok. A gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásom szeretném átadni a lelkes mozogni vágyók számára.

Facebook
Twitter
Pinterest
Fit.Love.Réka saját rovattal jelentkezik, amelyben az Instagramon megjelenő futójelenségeket veszi górcső alá!

Szerencsére nem csak lájkokat és kommenteket lehet gyűjteni Instagramon, hanem számtalan lehetőség van valamilyen jó ügyre használni a közösségi médiát. Most pár példát kiemelek, hátha kedvet kapsz Te is, hogy beszállj egy szervezet mellé a legközelebbi versenyed kilométereit jótékony céllal „elárverezd”!

Képtelenség minden célt és fontos ügyet kiemelni – most próbálom összegyűjteni azokat a szervezeteket, akiket a legtöbbet látunk a különböző futóversenyeken, az alapítványuk sátrainál vagy a versenypályán, színes egyenmezben.

Talán az egyik legnépszerűbb adománygyűjtő kezdeményezés a Suhanj Alapítvány önkénteseit tömörítő Suhangyalok csapatához köthető, akik futó- és triatlonversenyeken indulva támogatják a SUHANJ! ügyét adománygyűjtő futóként, önkéntes kísérőként, szimpatizánsként – tehát sérült és fogyatékkal élő gyermekekért futnak, úsznak, bringáznak.

Hogyan is működik ez a gyakorlatban? Ha azonosulni tudsz az Alapítvány célkitűzéseivel, támogatni szeretnéd őket és szívesen csatlakoznál hozzájuk, akkor nincs más dolgod, mint egy rövid bemutatkozó e-mailt írni a SUHANJ! részére és keresni fognak a részletekkel.

Ezután, ha megvan a konkrét ötleted, hogy melyik az a célverseny, amin elindulsz, akkor segítenek megtervezni magát az adománygyűjtést és akár a versenyfelkészülésben is tanácsokkal látnak el. Ez lehet futó- és triatlonverseny, vagy bármilyen hosszabb távú sportesemény, melyet teljesíthetünk egyéniben vagy váltóban, itthon vagy külföldön.

Ha pedig a verseny megvan, akkor nincs más hátra, mint hogy kitűzz magad elé egy adománygyűjtő célt: ennek minimuma egyéni teljesítés esetén ez 50.000 Ft, 2-5 fős váltók esetén 100.000 Ft, 6-10 fős váltók esetén 200.000 Ft. A cél pontos összegét te magad határozod meg - fontos, hogy itt próbálj meg egy reális célt belőni, hogy ne legyél csalódott, ha esetleg nem gyűlik össze a kitűzött célösszeg!

Ezt a jó ügyet támogatod te magad sportolóként és erre kéred fel ismerőseid is – olyan formában, hogy az általad teljesített versenyek kilométereinek jelképes megvásárlásával segíthetik a barátaid a SUHANJ! munkáját. Nekem például Edit barátnőm a múlt hétvégi SUHANJ!6 jótékonysági futóversenyen kilométereivel gyűjtött adományt (ez a link még 2 hétig él, és te is adományozhatsz! )

A SUHANJ!-hoz köthető jótékonysági kampány a Terepfutas.hu felajánlása: mivel versenyeik rendszeresen teltházasak, a regisztrációról lemaradt futóknak lehetőséget adnak a versenyeken való indulásra, amennyiben a nevezési díj kétszeresét elutalják az Alapítvány javára!

És hogy lásd, sok kicsi milyen sokra megy: a Suhangyalok adománygyűjtő futói 6 év alatt több mint 30 millió forintnyi támogatást sportoltak össze a SUHANJ! Alapítvány céljait segítve!

Ha te is szívesen részt vennél az alapítvány támogatásában, ne habozz, regisztrálj és legyél Te is Suhangyal!


Csinálj sportot a jótékonyságból – Bátor Tábor Alapítvány, Élménykülönítmény

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági sportközössége. A csapat tagjai sportversenyeken állnak rajthoz vagy vállalnak bármilyen saját sportkihívást – futnak, úsznak, bicikliznek, túráznak, kajakoznak, ugróköteleznek, stb. – súlyosan beteg gyerekekért. Az általuk megtett kilométereket, a felkészülésbe fektetett energiájukat pedig akár egy kávé vagy egy mozijegy áráért barátaiknak, ismerőseiknek örökbe adják.

De mégis hogyan működik ez az egész?

Kép
Kép

Köztük a helyed, ha szeretsz sportolni, ha épp valamilyen impulzust, motivációt keresel, hogy belekezdj a mozgásba, ha már évek óta edzésben vagy, de valami új kihívás hiányzik vagy ha egyszerűen részvételeddel segítenél egy súlyosan beteg gyerekeknek bátorságot adó küldetésben!

A Bátor Táborosok is kihangsúlyozzák, hogy az adománygyűjtés felelősségteljes dolog, ezért jótékony sportolóikat a jelentkezéstől kezdve egészen a választott sportesemény utáni hétig aktívan támogatják online, telefonon és információs találkozókon is.

Adománygyűjtési célminimumot ők is meghatároznak:

Egyéni versenyszámok / saját kihívás esetén minimum 150 000 Ft
Csapat esetén csapatonként minimum 200 000 Ft

Az Élménykülönítmény 2011 óta összesen 255 millió forint összeggel támogatta a Bátor Tábor Alapítványt. Csak egy adatlap kitöltése választ el attól, hogy Te is életre szóló élményeket adj egy súlyos betegséggel küzdő kis hősnek – és magadnak is.

Támogasd a rászoruló gyermekeket! – UNICEF Magyarország

Az UNICEF 70 éve küzd azért, hogy a világ valamennyi gyermeke biztonságban növekedjen, fejlessze készségeit és kibontakoztassa tehetségét és hirdeti, hogy a gyermekkor egyszeri és megismételhetetlen.

Mindazokat várják adománygyűjtő futóik közé, akik hisznek a missziójukban és készek arra, hogy csatlakozzanak hozzájuk, adományokat gyűjtsenek és velük együtt tegyenek a világ gyermekeiért!

A szabályok a következők:

  1. Válassz egy kihívást, vagy csatlakozz egy már meglévő kampányhoz, és hozd létre saját profilod!
  2. Tűzd ki célod és oszd meg minden lehetséges fórumon, hogy minél többen támogatni tudjanak annak elérésében!
  3. Teljesítsd a kitűzött vállalásod, és légy magadra büszke, amiért nehéz sorsú gyermekeket támogatsz!
  4. Az adománygyűjtés során a barátaid, ismerőseid neked szavaznak bizalmat, általad folyósítanak támogatásokat az UNICEF javára, mert benned hisznek, téged tartanak követendőnek, de általad egyszersmind a szervezet munkája mellett is elköteleződnek.

Az adományozás pillérei tehát a Követek: egy-egy jó célért, ügyért elkötelezett, azért aktívan tenni kész emberek, akik egyéni vállalásokat tesznek, mely vállalásokra támogatást gyűjtenek.

Az UNICEF arra bíztat, hogy bármibe is kezdj, bízz magadban és higgy a célban! Kérd barátaid, ismerőseid támogatását, hiszen a lényeg éppen ez: adjunk át ismereteket, terjesszük az UNICEF hírét, gyűjtsünk támogatást együtt a legelesettebb gyermekeknek!

Az elmúlt években közel 20 millió forintot sikerült a jótékony sportolóknak összegyűjteniük itthon, ha Te is kedvet kaptál, akkor UNICEF Követnek itt tudsz jelentkezni.


Varázsolj mosolyt Velünk, legyél Te is Csodabogár! – Csodalámpa Alapítvány, Csodabogarak

A Csodalámpa Alapítvány célja olyan, életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának teljesítése, ahol a kívánság jellege vagy a család anyagi helyzete a kívánság teljesítését nem teszi lehetővé.

Évekkel ezelőtt a Csodalámpa Alapítványt támogató cégek munkatársai, valamint magánszemélyek egyfajta mozgalmat indítottak útjára, Csodabogarak néven. A Csodabogarak olyan jó szándékú magánszemélyek, cégek képviselői, akik önmaguk, illetve baráti, munkatársi körük segítségével támogatni szeretnék a Csodalámpa Alapítvány misszióját.

A Csodabogarak örökbefogadásra kínálják fel a lefutott kilométereiket barátaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek, munkatársaiknak, akik támogatásukkal hozzájárulnak a csodalámpás gyerek öröméhez!

A Csodalámpa Alapítvány önkéntes futók segítségét kéri a kívánságok finanszírozásához szükséges adományok gyűjtéséhez. Programja, a Csodabogarak program, amelyen belül adománygyűjtő futók a versenyeken történő indulásukkal, kampányszerűen gyűjtenek adományt és építenek futóközösségeket.

Háromféle támogatási forma közül tudsz választani esetükben:

  1. ha sportolóként gyűjtesz adományt egy sporteseményen indulva pl. 1000 -2000 Ft támogatást kérve a Csodalámpa javára minden megtett kilométerért, kerékpárút szakaszért, golfütésért, labdapattogtatásért stb. Ebben az esetben szabad keret kapsz és a saját kreativitásod alapján szólíthatod meg a barátaid és a kollégáid.
  2. Gyűjthetsz úgy is, hogy jótékony céllal eseményt szervezel: pl. egy általad vagy neked szervezett családi vagy céges alkalomhoz kapcsolódva megkéred a vendégeket, meghívottakat, hogy a neked szánt születésnapi vagy esküvői ajándékok helyett, azok árával járuljanak hozzá vendégeid egy-egy nagybeteg gyerek öröméhez és ezzel legyenek ők is Csodabogarak.
  3. Aki nem sportol, nem szervez eseményt, de szeretné magánszemélyként támogatni a 15 éves Csodalámpa országos kívánságteljesítő misszióját, az oldalukon keresztül elküldheti adományát az Alapítványnak, amellyel szintén "Csodabogárként" segíti a tevékenységünket.

Ha te is kedvet kaptál, hogy beteg gyerekek kívánságait valóra váltsd, jelentkezz itt!

Olvasd el ezt is!

Virtuális futások befutóéremmel

A Magyar Futósport Egyesület ebben a sok szempontból teljesen szürreális évben jótékony céllal is összeköti a virtuális futóversenyeket, amiket szervez: hónaptól hónapra különböző szervezetek támogatását tűzte ki célul.

Ez azt jelenti, hogy a nevezési díjat szinte teljes egésze a támogatott szervezethez kerül - a jótékonysági összegből csak az érem díja kerül levonásra (1500 forint).

Így gyűjtöttek adományt az elmúlt hónapokban a koronavírus legyőzésére a Magyar Vöröskereszt javára, szerveztek virtuális futóversenyt az endometriózisban érintett nőkért az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány munkájának segítésére és jelenleg is fut kampányuk az 1-es típusú cukorbetegekért a Sportos Cukorbetegek Egyesületének javára.

Biztos vagyok benne, hogy van még rengeteg szervezet, akiket nem tudtam felsorolni, de bízom benne, hogy megtetszik Neked is valamelyik az itt felsoroltak közül és szívvel-lélekkel melléjük tudsz állni egy adománygyűjtés során. Futni jó, de futva segíteni még jobb, hidd el!

Szeretném hinni, hogy a követőtáborunkat nemes célokra is tudjuk használni és ha csak egy emberben elindul valami ennek a kis cikknek a hatására, akkor már megérte.


Galéria / 8 kép

Hírességek, akik titokban jótékonykodnak

Megnézem a galériát
Tovább olvasok
Kép

Két edzésterv + praktikus tippek kismama futóknak

Főszerkesztőnk, Brigi jelenleg a kismama futók lelkes táborában igyekszik még a kilométereket gyűjtögetni, tapasztalatait pedig folyamatosan meg is osztja a Runner's World olvasóival.

Kép

Legyőzheti Bekele Kipchoge-t az idei London Maratonon?

A világ két leggyorsabb maratoni futója sokszor versenyzett már együtt, de a legnagyobb összecsapásuk idén októberben várható.

Kép

3 szépségtipp edzés utánra, hogy az izzadás ellenére is ragyogjon a bőröd!

Az izzadás egészséges mind a szervezet, mind a bőröd számára, de nem árt odafigyelni egy-két dologra, hogy a nyári hőségben az edzések után is ragyoghass!

Kép

4 módszer, amik segítségével ellazíthatod a mindig feszes combizmokat

A futóknál, pláne azoknál, akik legalább középtávokat futnak, és mellette nem fektetnek hangsúlyt az erősíti edzésre a leggyakoribbak az állandóan befeszült combizmok - ám legyintés helyett komolyan kell velük foglalkozni!

Kép

7 éve tervezte, most megnyerte az ExtremeMan hosszútávú országos bajnokságot Badar Gergő

Gergő 2011 óta triatlonozik, hét éve már rajthoz állt Nagyatádon. Akkor hatodikként ért célba, de eldöntötte: 30 évesen visszatér és megnyeri a versenyt. Így is történt.

Kép

Többszöri időpont módosítás után törölték a Párizs Maratont

Április 5-ről először októberre, majd novemberre tolták a versenyt, most pedig lemondták a szervezők.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem